FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 3. siječnja 2006.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 3. siječnja 2006.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

BERLIN - Tijekom studija fizike u tadašnjem komunističkom dijelu Njemačke Angela Merkel zarađivala je kao konobarica u disco klubu, a nakon što je ostavila prvog supruga preselila se kao skvoterica u prazan stan u istočnom Berlinu. To su neki od poučnih detalja iz života prve kancelarke u njemačkoj povijesti, objavljeni u novoj biografiji "Merkel, moć, politika", novinarke Patricie Lessnerkraus. Kao dijete Merkel se borila sa strahom od spuštanja niz stepenice. Nekoliko godina kasnije bila je najbolja učenica u svojoj školi, a u želji da postane učiteljica spriječile su je komunističke vlasti koje su njenu obitelj doživljavale sumnjivom. Tako je završila na studiju fizike i povremeno radila u disco klubu.

LJUBLJANA - Zastupnici u slovenskom parlamentu i njihovi gosti opet će u parlamentarnom restoranu moći naručiti pivo i vino, ali samo u vrijeme objeda od 11 do 13 sati, objavili su slovenski mediji. Novi parlamentarni pravilnik dopušta i točenje pjenušca u protokolarnim prilikama. Njegove odredbe primjenjivat će se od 15. siječnja, a do sada je bilo i pretjeranog tumačenja stare zabrane koju je još 1993. godine uveo tadašnji predsjednik parlamenta Herman Rigelnik, prema kojem se u čaše za šampanjac ulijevao rijetki sok slične boje, navodi ljubljanski "Dnevnik". Rigelnik je kao objašnjenje naveo da su se u parlamentu tada donosile teške odluke, a sjednice su trajale kasno u noć. Izmjeni pravilnika ne protivi se ni bivši ministar zdravstva Dušan Keber, poznat po protualkoholnom zakonu od prije dvije godine kada je zabranjeno točenje alkohola u lokalima prije deset sati ujutro.

LOS ANGELES - Fantastična pustolovina studija Walt Disney, "Kronike iz Narnije: Lav, vještica i ormar", najgledaniji je film u kinima Sjeverne Amerike proteklog vikenda sa zarađenih 32,9 milijuna dolara, objavio je u ponedjeljak Reuters pozivajući se na procjene filmskih studija. Prema procjenama, na drugom mjestu po zaradi tijekom novogodišnjeg vikenda je "King Kong" sa utrženih 31,6 milijuna dolara, a treći je "Fun with Dick & Jane" sa zarađenim 21 milijunom. "Kronike iz Narnije" su od početka prikazivanja na kino blagajnama zaradile ukupno 225 milijuna dolara, dok je saga o divovskom gorili zaradila 50 milijuna dolara manje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙