FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački tabloid objavio samo dobre vijesti za Božić

BERLIN, 25. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Zločini, korupcija, zlo inevolje za Božić su dobili slobodan dan - ili barem u najtiražnijemnjemačkom tabloidu "Bild".
BERLIN, 25. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Zločini, korupcija, zlo i nevolje za Božić su dobili slobodan dan - ili barem u najtiražnijem njemačkom tabloidu "Bild".

Najbolje prodavani dnevni list u zemlji uspio je za svoje božićno izdanje pronaći pozitivne aspekte u svim vijestima iz Njemačke i svijeta u posljednja 24 sata.

Na naslovnici su se našle pohvale i čestitke na okončanju štrajka u gradskom prometu New Yorka, kao i izvještaji o stvaranju novih radnih mjesta u koncernu DaimlerChrysler, proširenoj humanitarnoj misiji njemačke vojske u Pakistanu i rekordnoj cijeni dionica od petka, najvišoj u zadnje 3,5 godine.

Iz svijeta Bild javlja kako se tisuće američkih vojnika i njihovih obitelji raduju povratku iz Iraka, nakon što je američki ministar obrane Donald Rumsfeld najavio smanjenje američkog kontingenta u toj zemlji za 7 tisuća tijekom 2006.

U rubrici lijepih, bogatih i slavnih Bild javlja da glumac George Glooney plaća za renoviranje susjedove kuće, da će se Angelina Jolie i Brad Pitt na kraju možda ipak oženiti u Europi, da su financijski problemi Courtney Love samo prošlsot i da će se pjevač Pink možda oženiti 1. siječnja.

Na domaćem terenu, uzdrmanom višegodišnjom dubokom recesijom, Bild uspijeva pronaći dobre vijesti poput "Robna kuća Karstadt/Quelle rješava se dugova brže no što je očekivala" ili "Bavarska nudi nezaposlenim austrijskim nastavnicima posao u Njemačkoj".

Sportska redakcija nije zaostala za ostalima i tako je objavila priču o profesionalnom košarkašu iz Berlina koji je samo mjesec dana nakon prometnog udesa u kojem je ostao paraliziran počeo ponovo osjećati noge i hodati pa makar uz štake.

Najupečatljivija od dobrih božićnih vijesti možda je priča o financijski propalom bračnom paru iz Bad Oyenhausena koji je samo dva sata prije no što im je kuća prodana na prinudnoj sudskoj dražbi zbog nepodmirenih kreditnih dugovanja dobila 125 tisuća eura na lutriji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙