FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koordinacija udruga iz Domovinskog rata zatražila hitan prijam kod premijera

ZAGREB, 12. prosinca 2005. (Hina) - Republička koordinacija udruga izDomovinskog rata na današnjoj je sjednici zaključila da će, "ustrajeli haaško tužiteljstvo na sramotno sročenoj optužnici protiv generalaGotovine, kojom je optužena i Hrvatska, početi potpisivati peticiju zaprovedbu referenduma o suradnji s Haaškim sudom i ulasku Hrvatske uEuropsku uniju".
ZAGREB, 12. prosinca 2005. (Hina) - Republička koordinacija udruga iz Domovinskog rata na današnjoj je sjednici zaključila da će, "ustraje li haaško tužiteljstvo na sramotno sročenoj optužnici protiv generala Gotovine, kojom je optužena i Hrvatska, početi potpisivati peticiju za provedbu referenduma o suradnji s Haaškim sudom i ulasku Hrvatske u Europsku uniju".

O tom zaključku, uz ostale, Koordinacija želi izvijestiti Vladu, a od premijera Sanadera, na kojeg je izjava naslovljena, traže da ih sutra hitno primi.

U zaključku stoji da hrvatski branitelji i njihove obitelji članovi Koordinacije u potpunosti podupiru sve hrvatske generale, haaške optuženike.

Duboko uvjereni u njihovu nevinost, tražimo od Vlade da svim raspoloživim sredstvima ospori sramotne navode optužnice koja kriminalizira Domovinski rat i državni vojni i politički vrh te krivotvori hrvatsku povijest jer se Domovinski rat izjednačuje s agresorima, stoji u izjavi.

Bude li Haaški sud zanimala istina o Domovinskom ratu, svi će hrvatski optuženici biti oslobođeni jer su zapovijedali pobjedničkom Hrvatskom vojskom, jer su vodili pravedan, obrambeni, osloboditeljski rat na povijesnim hrvatskim prostorima protiv srbočetničkog agresora, u cijelosti poštujući ratne običaje i pravo te u duhu Ženevskih konvencija, smatra Koordinacija.

Pozdravljamo Vladinu odluku da ponudi jamstvo Haaškom tribunalu da se i general Gotovina brani sa slobode, da okupi tim pravnih stručnjaka za pripremu obrane i da omogući punu novčanu skrb za obitelji optuženika, stoji u zaključcima Republičke koordinacije udruga iz Domovinskog rata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙