FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

2006. - Godina mladih u porečko-pulskoj biskupiji

POREČ,19. prosinca 2005.(Hina) - Porečko-pulska biskupija svojpastoralni plan i program ove i iduće godine posvećuje Godini mladih,rekao je porečko-pulski biskup mons. Ivan Milovan na današnjojkonferenciji za novinare u porečkom Biskupskom ordinarijatu.
POREČ,19. prosinca 2005.(Hina) - Porečko-pulska biskupija svoj pastoralni plan i program ove i iduće godine posvećuje Godini mladih, rekao je porečko-pulski biskup mons. Ivan Milovan na današnjoj konferenciji za novinare u porečkom Biskupskom ordinarijatu.

Naglasio je da će veliko okupljanje mladih na dvodnevnom Susretu hrvatske katoličke mladeži, koncem travnja 2006. u Puli, biti "susret povezivanja, ohrabrenja na putu vjere te poticaj na radosno življenje po mjeri Kristovoj", a na njemu se očekuje više od 15 tisuća mladih iz Hrvatske i svijeta.

"Upravo iz tog razloga naša je biskupija cijelu ovu pastoralnu godinu proglasila Godinom mladih, tijekom koje se ovih mjeseci održavaju mnogi župni, dekanatski i biskupijski susreti mladih", naglasio je porečko-pulski biskup mons. Milovan.

Dodao je kako se u sklopu priprema u Istri svakoga vikenda održavaju dekanatski susreti na koje se odazove i do 500 mladih iz svih istarskih župa.

Dio priprema su i humanitarne akcije pomoći djeci s posebnim potrebama dok će središnja humanitarna akcija biti osnivanje Fonda za školovanje djece žrtve zlostavljanja, štićenike Doma u Majmajoli pokraj Vodnjana.

Porečko-pulski biskup Ivan Milovan izrekao je na konferenciji i svoju tradicionalnu božićnu čestitku, ističući da je Božić blagdan svih ljudi, no, kako je rekao, "na osobit način to je ipak blagdan djece i mladih".

"Oni su svojim životom još uvijek blizu svom početku, ali baš zato puni čežnje i nade u odrastanje te puno ostvarenje sebe kao osobe. Novost i mladost imaju svoju vanjsku i unutarnju stranu. Ona vanjska mladost - tjelesna, brzo prolazi, dok bi duhovna (mladost) trebala rasti cijeloga života", poručio je u božićnoj čestitki porečko-pulski biskup mons. Ivan Milovan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙