FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: mladim doktorima znanosti uručeni ključevi kuća

OSIJEK,13. prosinca 2005.(Hina) - U osječkom naselju Uskim njivamadanas su uručeni ključevi dviju kuća mladim znanstvenicima osječkogaSveučilišta, koji su završili doktorski studij u inozemstvu.
OSIJEK,13. prosinca 2005.(Hina) - U osječkom naselju Uskim njivama danas su uručeni ključevi dviju kuća mladim znanstvenicima osječkoga Sveučilišta, koji su završili doktorski studij u inozemstvu.

Ključeve su dobile djelatnice Medicinskog i Poljoprivrednog fakulteta Ines Drenjančević-Perić i Nela Malatesti, a u gradnju tih kuća koje zajedno sa garažom imaju po 125 metara četvornih, te još dviju koje su dovršene i predane korisnicima prošle godine, Osječko-baranjska županija ukupno je uložila 3,2 milijuna kuna.

Župan Krešimir Bubalo kazao je kako je Županija ispunila svoju ugovornu obvezu izgradnje kuća za doktore znanosti osječkoga Sveučilišta i godinu dana prije roka te pozvao ostale slavonske županije, uključene u taj projekt, da izgrade kuće. "Nismo zadovoljni spoznajom da mladi i visokoškolovani ljudi odlaze s ovoga područja i stoga želimo zadržati mlade doktore znanosti, kako bi se njihova znanja mogla primijeniti u praksi", dodao je Bubalo.

Prorektor Rudolf Emert ocijenio je kako "u društvu sve više sazrijeva svijest da je ulaganje u znanost i znanstvenike isplativo i nužno". Izrazio je uvjerenje da će se projekt izgradnje kuća za mlade doktore znanosti nastaviti, a da će mladi znanstvenici znanstveno-istraživačkim radom opravdati znanje stečeno u inozemstvu i prenijeti ga na buduće naraštaje.

Ovo je dobar način, koji treba nastaviti, da se mladi znanstvenici, koji stječu znannja na uglednim svjetskim sveučilištima, vrate i ostanu na ovome području, kazao je Emert.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙