FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: okrugli stol o drogi među mladima

OSIJEK, 13. prosinca 2005. (Hina) - Sve što se danas čini u hrvatskomdruštvu u suzbijanju zlouporabe droge među mladima nije dosta, jerpodatci pokazuju zabrinjavajući rast broja heroinskih ovisnika,istaknuto je na današnjem okruglom stolu o drogi u Osijeku pod nazivom"Možemo li zajedno".
OSIJEK, 13. prosinca 2005. (Hina) - Sve što se danas čini u hrvatskom društvu u suzbijanju zlouporabe droge među mladima nije dosta, jer podatci pokazuju zabrinjavajući rast broja heroinskih ovisnika, istaknuto je na današnjem okruglom stolu o drogi u Osijeku pod nazivom "Možemo li zajedno".

Istaknuto je da posebno zabrinjava heroinska ovisnost među mladim bračnim parovima s djecom.

Dr. Marija Kribl, voditeljica Centra za prevenciju ovisnosti Osječko-baranjske županije, koji je organizator skupa, rekla je kako je kroz Centar od njegova osnutka 2000. do danas tretman prošao 841 ovisnik.

Upozorila je kako to nije prava brojka, jer se stvaran broj heroinskih ovisnika može dobiti tako da se broj registriranih poveća četiri puta, a broj ovisnika o marihuani i do deset puta. Trenutačno je na odvikavanju oko 350 mladih, rekla je dr. Kribl, dodavši da među njima ima i mlađih od 13 i 14 godina. Upozorila je da drogu počinju uzimati djeca sve niže dobi.

Na okruglom stolu sudjelovali su predstavnici škola, katoličke i pravoslavne zajednice i osječke Židovske općine jer, kako je istaknuto, svi koji se bave problematikom droge među mladima trebaju biti povezani kako bi se što djelotvornije suzbijala zlouporaba droge među mladima.

Dr. Kribl je istaknula kako, na žalost, osim HNS-a, danas nisu došli pozvani predstavnici mladeži svih stranaka koje djeluju u Osijeku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙