FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na ekumenskom okupljanju zajednice Taize pedeset tisuća mladih

MILANO, 29. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Pedeset tisuća mladih katolika,protestanata i pravoslavnih vjernika našlo se u četvrtak u Milanu nagodišnjem europskom okupljanju ekumenske zajednice Taize, prvi putnakon smrti njezina utemeljitelja brata Rogera koji je ubijen 16.kolovoza.
MILANO, 29. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Pedeset tisuća mladih katolika, protestanata i pravoslavnih vjernika našlo se u četvrtak u Milanu na godišnjem europskom okupljanju ekumenske zajednice Taize, prvi put nakon smrti njezina utemeljitelja brata Rogera koji je ubijen 16. kolovoza.

Nakon Lisabona, Pariza, Budimpešte i Barcelone, glavni grad talijanske pokrajine Lombardije izabran je da do 1. siječnja ugosti 28. skup te zajednice sa sjedištem u malome francuskome mjestu Taizeu.

Ekumenska zajednica želi zbližiti sve kršćanske vjeroispovijesti.

Na okupljanju će se govoriti, raspravljati i meditirati o euharistiji kao i o "siromašnima u globalizaciji" i o "izazovima imigracije".

Italija ima najveći broj predstavnika, njih oko 22 tisuće na milanskome okupljanju. Za njom slijedi Poljska koja je poslala 11 tisuća mladih i Rumunjska s 2800.

Svaki je sudionik dobio nedovršeno pismo brata Rogera Schultza, utemeljitelja zajednice, kojega je 16. kolovoza nožem jedan neubrojivi muškarac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙