FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Krajem mjeseca zajednička sjednica hrvatske i mađarske vlade

ZAGREB, 10. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatska i mađarska vlada održatće 26. siječnja zajedničku sjednicu u Mađarskoj i na njoj izmeđuostaloga raspravljati o zajedničkoj kandidaturi dviju zemalja zadomaćine europskoga nogometnog prvenstva 2012., najavila je hrvatskaministrica vanjskih poslova i europskih integracija KolindaGrabar-Kitarović u utorak u Zagrebu nakon sastanka s mađarskimministrom vanjskih poslova.
ZAGREB, 10. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatska i mađarska vlada održat će 26. siječnja zajedničku sjednicu u Mađarskoj i na njoj između ostaloga raspravljati o zajedničkoj kandidaturi dviju zemalja za domaćine europskoga nogometnog prvenstva 2012., najavila je hrvatska ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović u utorak u Zagrebu nakon sastanka s mađarskim ministrom vanjskih poslova.

"Teme će biti mnogobrojne, od prometne i pogranične suradnje do zaštite manjina i okoliša, a za hrvatsku će javnost svakako jedna od najzanimljivijih tema biti zajednička kandidatura za Europsko nogometno prvenstvo 2012.", rekla je ministrica Kitarović koja se u utorak sastala s mađarskim ministrom Ferencom Somogyjem.

Ministar Somogy izrazio je zadovoljstvo što je u Hrvatskoj već treći put u godinu dana svoga mandata te što se ovaj put sastao i s predsjednikom Stjepanom Mesićem i premijerom Ivom Sanaderom.

Dva su izaslanstva razgovarala o nizu pitanja, rekao je mađarski ministar. Osim o pitanju manjina, "koje nisu problem, već važna poveznica naših zemalja", rekao je, razgovarala su o gospodarskoj suradnji.

Jedno je važno strateško područje, ono energetske suradnje, rekao je ministar Somogy. "Svima je poznata veza između MOL-a i Ine i mislim da je to temelj za daljnje razmišljanje i daljnje razvijanje suradnje na tako važnom i osjetljivom području kao što je danas energetika", rekao je.

Naglasivši kako je Mađarska i dosad zagovarala hrvatsko približavanje euroatlantskim integracijama, a kani joj i dalje pomagati, ministar Somogy rekao je kako su u vezi s nogometom stvari obrnute: "o nogometu bi Mađarska mogla puno naučiti od Hrvatske. Samo se stariji još sjećaju da je nogomet u Mađarskoj nekad bio i dobar", rekao je ministar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙