FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Austrijska i mađarska vlada održale povijesnu zajedničku sjednicu

BEČ, 20. prosinca 2005. (Hina) - Austrijska i mađarska vlada u utoraksu u Beču održale povijesnu zajedničku sjednicu na čelu s austrijskimkancelarom Wolfgangom Schuesselom i mađarskim premijerom FerencomGyurcsanyem.
BEČ, 20. prosinca 2005. (Hina) - Austrijska i mađarska vlada u utorak su u Beču održale povijesnu zajedničku sjednicu na čelu s austrijskim kancelarom Wolfgangom Schuesselom i mađarskim premijerom Ferencom Gyurcsanyem.

U priopćenju ureda kancelara stoji kako je sastanku prisustvovalo deset austrijskih i 17 mađarskih članova vlade. Potpisano je nekoliko bilateralnih sporazuma i dogovoreno da će se ovakvi sastanci održavati jednom godišnje i ubuduće.

Kancelar Schuessel je podsjetio da se posljednja zajednička sjednica austrijske i mađarske vlade održala u listopadu 1918. godine, "usred rata, u carstvu koje se raspadalo", dodajući da su danas ove dvije zemlje "dvije stabilne demokracije u srcu Europe".

Oba čelnika vlada također su se osvrnula na činjenicu da je Austrija prihvatila više od 200.000 izbjeglica nakon mađarske pobune protiv komunističkog režima 1956. godine. Gyurcsany je tijekom sjednice svog austrijskog kolegu pozvao na 50. obljetnicu pobune koja će se održati sljedeće godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙