FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Somogy kod Mesića: Mađarska i dalje pruža punu potporu Hrvatskoj na putu u EU

ZAGREB, 10. siječnja 2006. (Hina) - Mađarski ministar vanjskih poslovaFerenc Somogy, kojeg je u utorak u Zagrebu primio hrvatski predsjednikStjepan Mesić, istaknuo je kako će njegova zemlja i nadalje nastavitipružati potporu Hrvatskoj na njenom putu u EU te je naglasio spremnostmađarske strane za prenošenje iskustava u procesu pregovora.
ZAGREB, 10. siječnja 2006. (Hina) - Mađarski ministar vanjskih poslova Ferenc Somogy, kojeg je u utorak u Zagrebu primio hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, istaknuo je kako će njegova zemlja i nadalje nastaviti pružati potporu Hrvatskoj na njenom putu u EU te je naglasio spremnost mađarske strane za prenošenje iskustava u procesu pregovora.

U tom kontekstu, dodao je Somogy, značajno je što mađarsko veleposlanstvo u Zagrebu od 2004. godine djeluje i kao kontakt diplomatska misija NATO-a, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.

Predsjednik Mesić je istaknuo kako obje zemlje imaju iste strateške ciljeve, dodavši kako su Hrvatskoj izuzetno važna mađarska iskustva u približavanju euroatlantskim integracijama.

Kako je priopćeno, tijekom razgovora obostrano je istaknuta dobra politička i gospodarska bilateralna suradnja Hrvatske i Mađarske te je izraženo zadovoljstvo porastom gospodarske razmjene te porastom broja mađarskih turista u Hrvatskoj.

Govoreći o važnosti nacionalnih manjina u obje zemlje, Mesić i Somogy su konstatirali kako su obje manjine, mađarska u Hrvatskoj i hrvatska u Mađarskoj, dobro integrirane i povezane.

Razgovaralo se također i o aktualnom stanju u regiji, pri čemu je naglašeno kako sva rješenja koja se tiču Kosova moraju biti donesena kroz dijalog s međunarodnom zajednicom i bez upotrebe sile.

Također je bilo riječi i o zajedničkoj organizaciji Europskog prvenstva u nogometu 2012. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙