FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječka Galerija likovnih umjetnosti izlaže dio stalnoga postava

OSIJEK,10. siječnja 2006.(Hina) - Osječka Galerija likovnih umjetnostidanas je na izložbi "Tri stoljeća umjetnosti - slikarstvo, kiparstvo,crtež, grafika" predstavila 70 autora s gotovo 100 djela iz svojegastalnog postava, izvijestilo je Ravnateljstvo Galerije.
OSIJEK,10. siječnja 2006.(Hina) - Osječka Galerija likovnih umjetnosti danas je na izložbi "Tri stoljeća umjetnosti - slikarstvo, kiparstvo, crtež, grafika" predstavila 70 autora s gotovo 100 djela iz svojega stalnog postava, izvijestilo je Ravnateljstvo Galerije.

Kako je istaknuto postav obuhvaća važna djela za hrvatsku likovnu kulturu od početka 18. stoljeća do danas, prije svega djela stranih majstora kasnog baroka, klasicizma i romantizma, radovi prvog naraštaja hrvatskih pejzažista i portretista sredine 19. stoljeća, djela s prijelaza 19. u 20. i iz prve polovice 20. stoljeća, kad nastaje hrvatsko moderno slikarstvo.

U postavu su, uz ostale, djela Huga Conrada von Hotzendorfa, Adolfa Waldingera, Vlahe Bukovca, Emanuela Vidovića, Josipa Vanište i Ivana Meštrovića, a u Galeriji ističu kako postav obuhvaća i razdoblje 2. polovice 20. stoljeća s važnim djelima klasika hrvatskog neomodernizma i suvremene umjetnosti.

Napominju kako se takvim postavom, koji će se moći razgledati do kraja studenog, željelo pokazati djela po kojima je Galerija kao regionalno središte muzejsko-galerijske umjetničke građe najpoznatija i najpriznatija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙