FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 29. prosinca

ZAGREB, 29. prosinca 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 29. prosinca.
ZAGREB, 29. prosinca 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 29. prosinca.

ZAGREB - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić sa suradnicima održat će konferenciju za novinare na kojoj će se osvrnuti na 2005. te predstaviti aktivnosti Ministarstva u 2006. godini.

ZAGREB - U Hrvatskoj udruzi poslodavaca održat će se konferencija za novinare na temu Pravilnik o ambalaži i ambalažnom otpadu, za koji u HUP-u smatraju da je nedorečen, nedosljedan i nezakonit. Prema modelu kojeg nalaže Ministarstvo zaštite okoliša, mogu se očekivati nova financijska opterećenja za neke industrije, a rezultat bi bio porast prodajnih cijena prehrambenih proizvoda i pića između 10 i 30 posto, navode iz HUP-a. Po Pravilniku prodavatelji su dužni od 1. siječnja 2006. započeti s prikupljanjem ambalažnog otpada i isplatama naknada za vraćenu ambalažu za pića (HUP, Pavla Hattza 12 u 10 sati).

ZAGREB - Prema svim pokazateljima 2005. godina je za hrvatsko tržište kapitala bila još uspješnija od rekordne 2004., no stope rasta, iako značajne, pokazuju da su prošlogodišnju euforiju ove godine zamijenili prvi znaci zrelosti tržišta. S prošlogodišnjih 25 milijardi kuna, ove je godine promet na obje hrvatske burze povećan za 10 milijardi, postigavši tako novi rekord. No, dok je 2004. u odnosu na prethodnu godinu promet gotovo udvostručen, Zagrebačka burza ove godine bilježi 38 postotni rast prometa (na oko 33 milijarde kuna), a Varaždinska za 50 posto (na oko 2 milijarde kuna). Slično je i s razinama burzovnih indeksa - Crobex indeks Zagrebačke burze ovu godinu završava jači za gotovo 30 posto u odnosu na lani, dok je VIN indeks Varaždinske burze ojačao za 40-tak posto.

ZAGREB - Hrvatski fond za privatizaciju ove je godine putem javnih natječaja 'pronašao' kupce odnosno nove vlasnike za većinske dioničke pakete u šest hotelsko-turističkih tvrtki, na burzi su prodani većinski dionički paketi dvije takve tvrtke, a sveukupna vrijednost te prodaje iznosi 267,4 milijuna kuna. Nakon tih prodaja, kako se doznaje iz HFP-a, u državnom portfelju u većinskom vlasništvu ostalo je još 14 hotelsko-turističkih tvrtki, dok ih je u manjinskom državnom vlasništvu još 78. Tvrtke u većinskom državnom vlasništvu HFP namjerava ponuditi na prodaju javnim prikupljanjem ponuda, dok društva u manjinskom državnom vlasništvu planira ponuditi na prodaju putem burze.

Urednica: Davorka Stanešić

tel. 01/4808 680

fax 01/4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙