FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Toplo pivo protiv vožnje u pijanom stanju

JEFFERSON, SAD, 9. siječnja 2006. (Hina/AP) - Prodaja samo toplog pivasmanjila bi vožnju u pijanom stanju, tvrdi jedan američki senator izdržave Missouri.
JEFFERSON, SAD, 9. siječnja 2006. (Hina/AP) - Prodaja samo toplog piva smanjila bi vožnju u pijanom stanju, tvrdi jedan američki senator iz države Missouri.

Prema prijedlogu zakona kojeg je iznio senator Bill Alter, trgovine u Missouriju mogle bi izgubiti dozvolu za prodaju alkohola ako budu prodavali pivo koje bude hladnije od 15,5 stupnjeva Celzijusa.

Cilj je spriječiti vožnju u pijanom stanju ako se mušterijama ne omogući da kupe hladno pivo. "Jedini razlog da se pivo prodaje hladno je da se može popiti odmah", tvrdi Bill Alter koji je radio kao policajac 20 godina.

Kako on kaže, ideju su mu dali školarci koje je tražio da mu iznesu prijedloge za novi zakon.

No, čini se da ovaj prijedlog zakona neće biti najbolje prihvaćen.

"To moglo biti loša ideja za građane koji poštuju zakon a žele kupiti hladno pivo za piknike, proslave ili okupljanja ", kazao je Ron Leone, potpredsjednik Udruge vlasnika benzinskih postaja države Missouri. "Ljudi koji žele voziti pijani to će i raditi, na ovaj ili onaj način", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙