FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 11. prosinca 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 11. prosinca 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

SPOKANE - Patricia Simonet, znanstvenica koja proučava ponašanje životinja, tvrdi da se psi mogu smijati i da taj "smijeh" smiruje druge pse. Simonet, koja je i koordinatorica Službe za zaštitu životinja u Spokaneu u SAD, snimila je zvukove koje psi ispuštaju kad se igraju, ili kad iščekuju izlazak i te je snimke puštala drugim psima. Kada je preko zvučnika te zvukove reproducirala u prihvatilištu u kojem je bilo smješteno više desetaka pasa, lavež je prestao za manje od jedne minute. "Htjela sam vidjeti mogu li psima smanjiti razinu stresa", rekla je Simonet, koja je rezultate istraživanja predstavila na međunarodnoj konferenciji.

LONDON - Arthur King-Robinson (91) okladio se da će umrijeti do kraja prvog tjedna u prosincu i - izgubio. On je na okladu uložio 500 funti u omjeru 6:1 tako da bi njegova supruga mogla dobiti 3.000 funti. King-Robinson je rekao da se bojao kako bi njegova supruga morala prodati kuću u kojoj su zajedno živjeli 50 godina u slučaju da mora platiti porez na naslijeđenu imovinu, pa se htio osigurati. "Izgubio sam 500 funti ali sad sam miran", kazao je on. "Mislio sam da sam tijekom 30 godina u poslu vidio sve na što se ljudi mogu kladiti", rekao je Graham Sharpe, glasnogovornik kladioničara Williama Hilla. "Drago mi je da je Arthur izgubio okladu", dodao je on.

BERLIN - "Erichov luksuzni istočnonjemački gel za tuširanje", nazvan po nekadašnjem šefu istočnonjemačke države i partije Erichu Honeckeru, izazvao je ljutite reakcije žrtava tog bivšeg komunističkog diktatora i njegova režima. Nekoliko dana nakon što je na njemačkom tržištu u prodaju pušten kozmetički proizvod "DDR Erich's Luxus Duschbad", na čijoj ambalaži stoje srp i čekić, brojni telefonski pozivi s prosvjedima upućeni su njegovu proizvođaču. "To je krajnje neukusno. To vrijeđa sve žrtve istočnonjemačkog komunizma", rekao je Hubertus Knabe, ravnatelj memorijalnog centra u Berlinu, posvećenog svim žrtvama istočnonjemačke diktature.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙