FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Protiv vlade RS zajednički nastupaju srpski, hrvatski i bošnjački zastupnici

BANJA LUKA, 7. siječnja 2006. (Hina) - Savez neovisnih socijaldemokrata(SNSD), kao najveća oporbena stranka u parlamentu Republike Srpske,ishodila je suglasnost većine zastupnika za izglasavanje nepovjerenjaaktualnoj vladi premijera Pere Bukejlovića, objavilo je u subotučelništvo SNSD-a.
BANJA LUKA, 7. siječnja 2006. (Hina) - Savez neovisnih socijaldemokrata (SNSD), kao najveća oporbena stranka u parlamentu Republike Srpske, ishodila je suglasnost većine zastupnika za izglasavanje nepovjerenja aktualnoj vladi premijera Pere Bukejlovića, objavilo je u subotu čelništvo SNSD-a.

Ovu inicijativu će poduprijeti 44 zastupnika (dva više nego što je potrebno) pa će SNSD, kako je najavio njihov lider Milorad Dodik, već 10. siječnja na zasjedanju parlamenta RS otvoriti proces izglasavanja nepovjerenja aktualnoj vladi koju je formirala Srpska demokratska stranka (SDS).

Sadašnja vlada je prije godinu dana formirana uz potporu Partije demokratskog progresa (PDP) koja je u prosincu istupila iz koalicije i prešla u redove oporbe.

Osim 18 zastupnika SNSD-a, inicijativu za smjenu postojeće vlade podržat će i devet zastupnika PDP-a, po tri zastupnika Stranke za BiH i Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH), dva zastupnika Socijalističke partije, te po jedan zastupnik Nove hrvatske inicijative (NHI) i Srpske radikalne stranke.

Ovoj koaliciji pridružit će se i šest zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) čiji su ministri i u sadašnjoj vladi te jedan neovisni zastupnik.

Predsjednik Republike Srpske i čelnik SDS-a Dragan Čavić izjavio je prije dva dana kako je ova inicijativa oporbe "legitimna" ali je uputio zahtjev SNSD-u da istodobno predloži mandatara za sastav nove vlade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙