FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa: Zlo ponižava čovjeka

RIM, 8. prosinca 2005. (Hina/AR) - Papa Benedikt XVI. predvodio je učetvrtak u bazilici svetog Petra svečanu misu u povodu današnjegblagdana Bezgrješnoga začeća kojom je prilikom obilježio i 40.obljetnicu završetka Drugoga vatikanskog koncila.
RIM, 8. prosinca 2005. (Hina/AR) - Papa Benedikt XVI. predvodio je u četvrtak u bazilici svetog Petra svečanu misu u povodu današnjeg blagdana Bezgrješnoga začeća kojom je prilikom obilježio i 40. obljetnicu završetka Drugoga vatikanskog koncila.

Papa je istaknuo kako "zlo uvijek truje, ne uzdiže već ponižava čovjeka, ne stvara ga većim ni bogatijim, već ga oštećuje i čini ga sve manjim". Čovjek koji se "potpuno prepusti Bogu ne gubi svoju slobodu", rekao je Papa i naglasio kako je čovjek koji je bliži Bogu stvarno čovjek.

Postoji sumnja kako je bezgrješni čovjek dosadan, da mu nedostaje nešto u životu, neka dramatična dimenzija autonomije, odnosno pomišljamo, rekao je Papa, kako je zlo na koncu dobro, kako načiniti pakt sa zlom.

"No, promatranjem svijeta oko nas vidimo da to nije tako, da zlo ne uzdiže čovjeka, već ga truje", rekao je Papa i naglasio kako "to moramo naučiti na dan Bezgrješnoga začeća. Čovjek koji se potpuno prepusti Bogu ne postaje Božja lutka, dosadna osoba. Čovjek koji se prepusti Bogu ne gubi svoju slobodu, već dobiva veliku i kreativnu slobodu u dobru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙