FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa pozvao na očuvanje božićne tradicije

RIM, 21. prosinca 2005. (Hina) - Papa Benedikt XVI. pozvao je usrijedu tijekom opće audijencije na Trgu svetog Petra u Rimu naočuvanje božićnih tradicija.
RIM, 21. prosinca 2005. (Hina) - Papa Benedikt XVI. pozvao je u srijedu tijekom opće audijencije na Trgu svetog Petra u Rimu na očuvanje božićnih tradicija.

"Treba očuvati tradiciju Božića i prenijeti je mladima, usprotivljujući se kulturi koja nastoji ukloniti simbole Božića", rekao je Benedikt XVI. na posljednjoj općoj audijenciji prije Božića. Trg svetog Petra nije bio danas pun kao prijašnjih općih audijencija zbog hladnoće koja vlada u Rimu posljednjih dana (između pet i deset stupnjeva Celzijevih).

Benedikt XVI. stigao je na Trg u otvorenom "papamobilu", a na glavi je imao crvenu papinsku kapu od samta obrubljenu bijelim krznom. Riječ je o pokrivalu kakvo su svojedobno nosili pape. Posljednji Papa koji je nosio takvu kapu bio je Ivan XXIII. Benedikt XVI. je bio ogrnut i s crvenim plaštem.

Na općoj audijenciji nalazio se i sada već bivši guverner talijanske središnje banke Antonio Fazio koji je svoju ostavku najavio u ponedjeljak poslije podne i koja je formalizirana jučer na sastanku Vrhovnog vijeća Banco d'Italia. Fazio je opću audijenciju pratio na trijemu bazilike svetog Petra i po završetku je prišao i rukovao se s Papom kojem je kazao: "Hvala, Sveti Oče". Nije se čulo što je Papa kazao bivšem čovjeku broj jedan talijanskog bankarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙