FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa: Bog u zametku vidi cijeli život

RIM, 28. prosinca 2005. (Hina) - Papa Benedikt XVI. je tijekomdanašnjeg obraćanja na općoj audijenciji srijedom u Vatikanu kazaokako je ljudsko biće smatrano takvim od njegova začetka i naglasio daBog u embriju vidi cijelu njegovu budućnost, čime je još jednom čvrstopotvrdio stajalište Crkve protiv pobačaja i znanstvenog istraživanjaembrija.
RIM, 28. prosinca 2005. (Hina) - Papa Benedikt XVI. je tijekom današnjeg obraćanja na općoj audijenciji srijedom u Vatikanu kazao kako je ljudsko biće smatrano takvim od njegova začetka i naglasio da Bog u embriju vidi cijelu njegovu budućnost, čime je još jednom čvrsto potvrdio stajalište Crkve protiv pobačaja i znanstvenog istraživanja embrija.

"Božji pogledi puni ljubavi se obraćaju čovjeku, smatranim punim i kompletnim od njegova začetka. Embrij je stvarnost, Bog u njemu vidi cijelu budućnost čovjeka", rekao je Benedikt XVI. pred više od 30 tisuća vjernika.

"U Gospodinovoj knjizi života već je zapisano da će ta osoba živjeti i ispunit će djelovanje tijekom svog zemaljskog postojanja", rekao je Papa tijekom posljednje ovogodišnje opće audijencije srijedom.

Protiv pobačaja i istraživanja embrija Papa je govorio i u svojoj propovijedi na polnoćki kada je naglasio da "ljubav Božja svijetli prema svakom djetetu, čak i onom nerođenom".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙