FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Pri pokušaju uhićenja u Rogatici ranjen osumnjičeni za ratne zločine

SARAJEVO,5. siječnja(Hina) - Bosanski Srbin Dragomir Abazović za kojimje raspisana tjeralica zbog sumnje da je umiješan u ratne zločine uBosni i Hercegovini ranjen je u četvrtak u Rogatici u istočnom dijelute zemlje pri pokušaju uhićenja.
SARAJEVO,5. siječnja(Hina) - Bosanski Srbin Dragomir Abazović za kojim je raspisana tjeralica zbog sumnje da je umiješan u ratne zločine u Bosni i Hercegovini ranjen je u četvrtak u Rogatici u istočnom dijelu te zemlje pri pokušaju uhićenja.

Glasnogovornik policije Republike Srpske Radovan Pejić izjavio je tijekom dana kako su Abazovića pokušali uhititi vojnici iz sastava EUFOR-a te da su u ovoj akciji ozljeđeni i njegova supruga Rada i sin Dragoljub.

Svo troje su prebačeni u bolnicu a nešto prije 15 sati agencija SRNA prenijela je informaciju kako je 48-godišnja Rada Abazović preminula u bolnici usljed zadobijenih ozljeda.

Radovan Pejić ranije je ozljede troje članova obitelji Abazović opisao kao teške.

Pejić nije mogao pojasniti tko je prvi otvorio vatru kazavši samo kako je vjerojatno došlo do "uzajamne pucnjave".

Stožer EUFOR-a u Sarajevu potvrdio je samo kako je u jutarnjim satima na području Rogatice došlo do oružanog incidenta u kojemu su sudjelovali i pripadnici mirovnih snaga EU.

Tjeralicu je za Abazovićem raspisao županijski sud u Sarajevu a glasnogovornik županijskog tužiteljstva Oleg Čavka kazao je kako je optuženik do sada uspijevao izbjeći uhićenje.

Čavka je objasnio kako je cijeli slučaj preuzelo Tužiteljstvo BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙