FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Interpolova tjeralica za Gotovinom i dalje na snazi

ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Međunarodna "crvena" tjeralica zahrvatskim generalom i haškim optuženikom Antom Gotovinom i dalje je nasnazi, sudeći po internet stranicama sjedišta Interpola u Lyonu.
ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Međunarodna "crvena" tjeralica za hrvatskim generalom i haškim optuženikom Antom Gotovinom i dalje je na snazi, sudeći po internet stranicama sjedišta Interpola u Lyonu.

Na Interpolovim stranicama tako se još uvijek može naći Gotovinina fotografija i opći podaci o njemu, kratak fizički opis i obrazloženje tko i zašto ga traži.

Međunarodnu tjeralicu za njim Interpol je raspisao i objavio krajem kolovoza 2001., na temelju naloga Haškog suda. Praksa tog suda je da za većinu osoba čije izručenje traži automatski međunarodnoj policijskoj organizaciji daje nalog za raspisivanjem tjeralice.

Za Gotovinom je Interpol raspisao "crvenu" tjeralicu koja se izdaje za najtraženije bjegunce.

U MUP su tada, 2001. godine, izjavili da oni neće izdati međunarodnu tjeralicu jer je to već učinio Interpol, pa Gotovina tako nikada nije "osvanuo" na MUP-ovoj web stranici posvećenoj najtraženijim bjeguncima i međunarodnim tjeralicama.

Španjolska policija u srijedu je navečer uhitila generala Gotovinu u restoranu hotela na Kanarskim otocima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙