FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 5. siječnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta
ZAGREB, 5. siječnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta

JERUZALEM - Izraelski kirurzi zaustavili su krvarenje u mozgu izraelskog premijera Ariel Sharona nakon višesatne operacije u četvrtak ujutro, i njegove su vitalne funkcije stabilne, premda se još uvijek nalazi u kritičnom stanju, rekao je glasnogovornik bolice u Jeruzalemu. "Premijeru je obavljena tomografija (CT) mozga koja je pokazala da je krvarenje zaustavljeno", rekao je glasnogovornik bolnice Hadassah Shlomo Mor-Yosef. "On je prebačen na intenzivnu njegu na daljnje promatranje ... svi vitalni pokazatelji i funkcije su stabilni. Premijer se nalazi u kritičnom stanju", dodao je glasnogovornik. Sharon je u srijedu navečer primljen u bolnicu nakon što je pretrpio jači moždani udar.

WASHINGTON - Američki predsjednik George W. Bush izjavio je da se moli za izraelskog premijera Ariela Sharona, koji je u srijedu navečer pretrpio novi moždani udar, dok je jedan palestinski dužnosnik rekao da je Sharonova bolest produbila nesigurnost glede mirovnog procesa. Savjetnik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost Stephen Hadley izvijestio je Busha, koji se jako oslanja na Sharona u naporima za postizanje izraelsko-palestinskog mirovnog sporazuma, o zdravstvenom stanju izraelskog čelnika. Analitičari smatraju da će ta kriza još više usporiti Bushovu bliskoistočnu mirovnu politiku.

ISTANBUL - Drugo dijete iz iste turske obitelji umrlo je od ptičje gripe u bolnici u istočnoj Turskoj gdje se liječilo, objavila je u četvrtak televizijska postaja CNN Turk. Petnaestogodišnjakinja Fatma Kocyigit umrla je nekoliko sati nakon što je od posljedica zaraze smrtonosnim virusom ptičje gripe H5N1 umro njezin 14-godišnji brat Mehmet - prva žrtva virusa izvan Kine i jugoistočne Azije. Dužnosnik Svjetske zdravstvene organizacije potvrdio je da je dječak najvjerojatnije umro od smrtonosnog soja virusa, poznatog kao H5N1. "Prilično smo sigurni da je to nažalost prvi ljudski slučaj H5N1", rekao je Guenael Rodier, savjetnik za zarazne bolesti u europskom uredu WHO-a. On je dodao da, premda treba napraviti dodatne testove, sve ukazuje na smrtonosni soj virusa. Ako to bude potvrđeno, bila bi riječ o dramatičnom širenju smrtonosne bolesti prema zapadu.

BAD REICHENHALL - Njemačke spasilačke ekipe izvukle su u četvrtak rano ujutro petnaesto i kako se vjeruje posljednje tijelo ispod ruševina klizališta u bavarskom alpskom gradiću Bad Reichenhallu, tri dana nakon što se srušio krov pod teretom snijega. Dužnosnik vatrogasne službe Rudi Zeif identificirao je žrtvu kao 40-ogodišnju ženu. "Svi nestali sada su pronađeni", rekao je Zeif. U vrijeme kad se krov klizališta srušio na klizanju je bilo oko pedeset osoba, od kojih većinom djeca na školskim praznicima. Osamnaest ljudi je teže ozlijeđeno. Svi poginuli i ozlijeđeni su iz Bad Reichenhalla i okolice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙