FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vatikan: Dvadeset šest misionara ubijeno u 2005. god.

VATIKAN, 4. siječnja 2006. (Hina/AP) - Dvadeset šest misionara, odkojih jedan biskup, umrlo je nasilnom smrću 2005. god., što jedvostruko više nego li prošle godine, javila je službena agencijaVatikana Fides.
VATIKAN, 4. siječnja 2006. (Hina/AP) - Dvadeset šest misionara, od kojih jedan biskup, umrlo je nasilnom smrću 2005. god., što je dvostruko više nego li prošle godine, javila je službena agencija Vatikana Fides.

Većina ubojstava dogodila su se u siromašnim četvrtima dok su druga bila pokušaji pljačke s kobnim završetkom, nadalje navodi Fides.

Živote su izgubili jedan biskup, dvadeset misionara, dva člana vjerskih redova, dvije redovnice i jedan laički misionar.

Najveći broj ubojstava dogodio se u Kolumbiji, gdje su ubijena četiri svećenika i jedna redovnica.

Osam je ljudi ubijeno u Africi, gdje je poginuo i biskup Luigi Locati (76), kojemu je smrtonosni metak uzeo život u Keniji, u lipnju prošle godine.

Ginulo se i Europi; u Bruxellesu i u Moskvi su život izgubila dva svećenika koji su radili s imigrantima i beskućnicima.

Fides navodi kako se na ovom popisu ne nalaze "samo misionari već i svi ostali djelatnici crkve koji su nasilno poginuli i koji su svoje živote žrtvovali usprkos tome što su bili svjesni rizika kojima se izlažu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙