FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa: Osjećao sam "strah" u trenutku izbora

VATIKAN, 22. prosinca 2005. (Hina/AP) - Papa Benedikt XVI. prisjetio seu četvrtak, u tradicionalnom obraćanju kurijalnim kardinalima povodomkraja godine, svojeg "straha" u trenutku izbora za Svetog Oca, kazavšikako nikada nije zamišljao da će biti izabran i da je pristao samozato što vjeruje u Boga.
VATIKAN, 22. prosinca 2005. (Hina/AP) - Papa Benedikt XVI. prisjetio se u četvrtak, u tradicionalnom obraćanju kurijalnim kardinalima povodom kraja godine, svojeg "straha" u trenutku izbora za Svetog Oca, kazavši kako nikada nije zamišljao da će biti izabran i da je pristao samo zato što vjeruje u Boga.

Benedikt XVI. je u svojem govoru podsjetio na "velike događaje" koji su obilježili Crkvu u 2005. godini, istaknuvši posebno patnju i smrt Ivana Pavla Drugog, a zatim 40. obljetnicu Drugoga vatikanskog koncila te proslavu Svjetskog dana mladih u Koelnu.

Konklavu održanu 19. travnja na kojoj je izabran za Papu, Bendikt XVI. ostavio je za kraj obraćanja kardinalima rekavši da je "s nemalo straha" proživio trenutak kada je izabran za nasljednika Ivana Pavla Drugoga.

"Taj je posao daleko iznad svega što sam ikada zamišljao u svojem zvanju", rekao je Benedikt XVI. "I kao takvom mogao sam samo zbog velike vjere u Boga reći 'da' tom izboru", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙