FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa Benedikt XVI. na polnoćki pozvao na odbacivanje mržnje i stvaranje mira

VATIKAN, 25. prosinca 2005. (Hina) - Papa Benedikt XVI. je tijekomsvoje prve polnoćne mise pozvao svijet na odbacivanje mržnje istvaranje mira.
VATIKAN, 25. prosinca 2005. (Hina) - Papa Benedikt XVI. je tijekom svoje prve polnoćne mise pozvao svijet na odbacivanje mržnje i stvaranje mira.

"Neka se ostvari obećanje Gospodina. Učini (Gospodine) da se rodi mir tamo gdje postoji nesuglasje. Učini da nastane ljubav tamo gdje vlada mržnja. Učini da nastane svjetlost tamo gdje dominiraju tmine. Učini od nas donositelje mira", rekao je Joseph Ratzinger u svojoj prvoj homiliji na polnoćnoj misi u Bazilici Svetog Petra pred više tisuća vjernika i diplomatskim zborom akreditiranim pri Svetoj Stolici.

Papa je kazao da u svakom djetetu, kao i u Isusu, postoji Božji odraz koji trebamo ljubiti. Taj odraz postoji i u nerođenom djetetu, rekao je Papa.

Prvu polnoćnu misu Benedikta XVI. pratilo je 122 televizije iz 74 zemlje, a na Trgu Svetog Petra bili su postavljeni veliki ekrani za sve koji nisu mogli ući u baziliku.

Polnoćnom misom zaključuje se dugo razdoblje jednog pontifikata, pape Ivana Pavla II koje je trajalo 27 godina, i otvara se novo, ono Benedikta XVI.

Na Božić u 12 sati s balkona na pročelju Bazilike Svetog Petra, Benedikt XVI. će udijeliti blagoslov gradu i svijetu, urbi et orbi, i čestitati Božić na više jezika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙