FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa istaknuo važnost obitelji utemeljene na braku

VATIKAN, 31. prosinca 2005. (Hina/AP) - Papa Benedikt XVI. nasubotnjoj se večernjoj misi održanoj u rimskoj bazilici Sv. Petraspomenuo svojeg prethodnika, pape Ivana Pavla II. te ponovno istaknuoda je obitelj utemeljena na braku iznimno važna u životu Crkve idruštva općenito.
VATIKAN, 31. prosinca 2005. (Hina/AP) - Papa Benedikt XVI. na subotnjoj se večernjoj misi održanoj u rimskoj bazilici Sv. Petra spomenuo svojeg prethodnika, pape Ivana Pavla II. te ponovno istaknuo da je obitelj utemeljena na braku iznimno važna u životu Crkve i društva općenito.

Katolička crkva i dalje odbija priznati izvanbračne zajednice u Italiji. "Obitelj je oduvijek bila središte pozornosti mojih časnih prethodnika, posebno Ivana Pavla II. Bio je uvjeren, a to je i ponovio više puta, da kriza unutar obitelji ide na uštrb naše civilizacije", rekao je Benedikt XVI., dodavši kako želi "istaknuti kolika je važnost obitelji utemeljene na braku za Crkvu , ali i za našu civilizaciju".

Sveti Otac je u homiliji ponovno govorio o važnosti braka kao zajednice muškarca i žene, te je opet osudio istospolne zajednice, nazvavši ih "pseudo-brakovima".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙