FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Egzorcist: Vrag je u Vatikanu

RIM, 15. prosinca 2005. (Hina/AR) - Najpoznatiji egzorcist, dekanegzorcista i utemeljitelj međunarodne udruge egzorcista, otac GabrieleAmorth izjavio je u četvrtak da je vrag stigao i u Vatikan.
RIM, 15. prosinca 2005. (Hina/AR) - Najpoznatiji egzorcist, dekan egzorcista i utemeljitelj međunarodne udruge egzorcista, otac Gabriele Amorth izjavio je u četvrtak da je vrag stigao i u Vatikan.

"Vrag je stigao i u Vatikan. Vrag je već stigao svugdje, svoj zanat dobro obavlja", rekao je otac Amorth, kako prenosi talijanska agencija ADNKRONOS čiji je novinar razgovarao s egzorcistom na margini predstavljanja knjige "Iskustva i razočaranja don Gabriela Amortha".

Da bi potvrdio ono što govori, Amorth je podsjetio kako je "Međugorska Gospa kazala da je Gospodin uvijek s njom, ali iza njega stalno trči vrag".

Gabriele Amorth kaže kako ima sve više zahtjeva za istjerivanjem vraga. "Egzorcizam činim i preko telefona. Na taj način da preko kazivanja molitvi oslobađam ljude od vraga", kazao je Gabriele Amorth, koji svakodnevno izvede između 5 i 7 egzorcizama. Otac Amorth kaže kako ima premalo egzorcista i kako prima i ljude iz inozemstva.

Na konferenciji za novinare u povodu predstavljanja knjige - intevjua s Gabrielom Amorthom, u Centru ekumenska Rusija u Rimu, kazano je kako ne postoji statistika o ukupnom broju egzorcista, ali u Italiji ih ima između 300 i 350. Jedini službeni podatak je da pravih egzorcista u Rimu ima devet.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙