FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael izveo napad na pojas Gaze

JERUZALEM, 8. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Izraelsko je zrakoplovstvo unoći sa srijede na četvrtak izvelo zračni napad na sjeverni dio pojasaGaze odgovarajući na palestinski raketni i minobacački napad naizraelski teritorij, izjavio je glasnogovornik vojske.
JERUZALEM, 8. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Izraelsko je zrakoplovstvo u noći sa srijede na četvrtak izvelo zračni napad na sjeverni dio pojasa Gaze odgovarajući na palestinski raketni i minobacački napad na izraelski teritorij, izjavio je glasnogovornik vojske.

I izraelsko je topništvo također ispalilo rakete na sjeverni dio pojasa Gaze nakon što je jedna palestinska raketa eksplodirala blizu Ereza, glavnog prijelaza između pojasa Gaze i Izraela.

U istoj je akciji tijekom noći izraelska vojska uhitila 23 Palestinca na Zapadnoj obali, dodao je glasnogovornik. Dvadeset članova Hamasa uhićeno je u selu Beit Laquiya pored Ramalaha, a još trojica na dva druga područja.

Izrael je najavio da će proširiti svoje operacije uhićenja na Zapadnoj obali nakon samoubilačkog atentata izvedenog u ponedjeljak u kojem je u Netanyi poginulo pet osoba.

Istovremeno je Izrael najavio zamrzavanje pregovora o autobusnom prijevozu koji je trebao omogućiti tisućama Palestinaca da se voze između pojasa Gaze i Zapadne obale od 15. prosinca.

"Neće biti razgovora o autobusnom prijevozu dok Palestinska samouprava ne bude poštivala svoje obveze za borbu protiv terorizma", izjavio je jedan izraelski dužnosnik, tražeći da ostane neimenovan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙