FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nacionalna zaklada odobrila 30 poptora za razvoj udruga civilnoga društva

ZAGREB, 4. siječnja 2006. (Hina) - Upravni odbor Nacionalne zaklade zarazvoj civilnoga društva odobrio je 30 financijskih potpora zainstitucionalnu potporu razvoju i/ili stabilizaciji udruga u 2005. ito u ukupnom iznosu od više od 5,1 milijuna kuna, priopćila je danasNacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.
ZAGREB, 4. siječnja 2006. (Hina) - Upravni odbor Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva odobrio je 30 financijskih potpora za institucionalnu potporu razvoju i/ili stabilizaciji udruga u 2005. i to u ukupnom iznosu od više od 5,1 milijuna kuna, priopćila je danas Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Odluka je donesena na sjednici Upravnoga odbora Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga 22. prosinca prošle godine kada je Upravni odbor prihvatio odluke Savjeta za strateška ulaganja u razvoj civilnoga društva koji je procjenjivao prijave za dodjelu institucionalne potpore.

Tako je najveći broj potpora odobren udrugama koje promiču zaštitu ljudskih prava te unaprjeđuju demokratske institucije društva i vladavinu prava, što je pak temelj i preduvjet razvoja civilnoga društva.

Potpore su odobrene u tri kategorije - do 350.000 kuna u ukupnom iznosu od više od 3,2 milijuna kuna, u kategoriji od 150.000 kuna u ukupnom iznosu od 1,4 milijuna kuna te u kategoriji do 50.000 kuna u ukupnom iznosu od gotovo 500.000 kuna, a u svakoj od kategorija odobreno je deset institucionalnih potpora

Ukupno su primljene 142 prijave od čega u kategoriji do 350.000 kuna 39 prijava, u kategoriji do 150.000 kuna 44 prijave, u kategoriji do 50.000 kuna 59 prijava.

U priopćenju se navodi ocjena upraviteljice Nacionalne zaklade Cvjetane Plavše-Matić, da je postupak za ostvarivanje institucionalne potpore unaprijeđen u odnosu na prošlogodišnji brojnim novim postupcima i mehanizmima:

Tako su, među ostalim, utvrđena prioritetna područja djelovanja udruga i broj potpora koji može biti odobren po tim područjima, produžen je rok prijave na natječaj, pojašnjen pojam i specifičnost natječaja za dodjelu institucionalne potpore i donesen Pravilnik o uvjetima i postupku za dodjelu sredstava za ostvarivanje svrhe Zaklade.

Kad je pak riječ o prioritetnim područjima djelovanja udruga utvrđeno je da su to promicanje i zaštita ljudskih prava te unaprjeđenje demokratskih institucija društva i vladavine prava, izvaninstitucionalno obrazovanje za razvoj demokratskog građanstva, zaštita prirode, okoliša i održivi razvoj, mladi, izvaninstitucionalna kultura, mediji i primjena informacijsko-komunikacijske tehnologije u razvoju civilnoga društva te razvoj socijalnoga poduzetništva u pružanju usluga u socijalnoj skrbi, zaštiti zdravlja i obiteljskim uslugama.

Rezultati natječaja objavljeni su na internetskoj stranici Zaklade:http://zaklada.civilnodrustvo.hr

(Hina) pp/xipet yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙