FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDP-ova konferencija o ljudskim pravima i civilnom društvu

ZAGREB, 12. prosinca 2005. (Hina) - U povodu Dana ljudskih prava,SDP-ov Savjet za ljudska prava i civilno društvo danas je organiziraokonferenciju kojom stranka želi pokazati svoju opredijeljenost zaunaprijeđenje stanja ljudskih prava u Hrvatskoj koje, kažu u SDP-u, uzadnje dvije godine bilježi negativan trend.
ZAGREB, 12. prosinca 2005. (Hina) - U povodu Dana ljudskih prava, SDP-ov Savjet za ljudska prava i civilno društvo danas je organizirao konferenciju kojom stranka želi pokazati svoju opredijeljenost za unaprijeđenje stanja ljudskih prava u Hrvatskoj koje, kažu u SDP-u, u zadnje dvije godine bilježi negativan trend.

Predsjednik SDP-a Ivica Račan kazao je da je povod sazivanju konferencije i zadnje izvješće HHO-a po kojemu je lani zabilježeno pogoršanje stanja ljudskih prava, posebno zbog sve više slučajeva nasilja i netolerancije.

SDP, kaže Račan, dijeli HHO-ovu ocjenu, pa konferencijom, podijeljenom u četiri radionice, želi doprinijeti da iduća godina bude pozitivan iskorak u zaštiti ljudskih prava, ali i jačanju civilnog društva kao jednog od stupova ravnopravnog demokratskog društva.

Njegova će stranka, ističe, i dalje doprinositi zaštiti ljudskih prava, a kao socijaldemokrati posebno će paziti na promicanje socijalnih prava građana.

Skup je pozdravio i prvi zagrebački SDP-ovac i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, rekavši da dosegnuti standardi ljudskih prava ne smiju nikoga poljuljati, jer se ljudska prava, kaže, narušavaju i u državama razvijenog zapada, ne samo u Hrvatskoj.

Naglasio je da promicanje tolerancije i nenasilja, demokratskih standarda i ljudskih prava, ide paralelno s jačanjem institucija civilnog društva koje svaka vlast opredijeljena za zaštitu ljudskih prava mora doživljavati kao partnere.

"Gradsku upravu imate kao istinskog partnera i pozivam vas na zajedništvo, da budemo još socijalno osjetljiviji i pravedniji", poručio je Bandić okupljenim aktivistima udruga koji su se odazvali pozivu SDP-a da sudjeluju u radu konferencije.

Konferencija je podijeljena u četiri radionice na kojima će SDP-ovci i predstavnici civilnih udruga propitivati odnos vlasti i organizacija civilnog društva, jedinica lokalne samouprave i civilnog društva, jesu li socijalna prava u Hrvatskoj ljudska prava, te kako se ostvaruje pravo na pristup informacijama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙