FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ankara opovrgava mogućnost napada na Iran sa turskog teritorija

ANKARA, 4. siječnja 2006. (Hina) - Službena Ankara je u srijeduenergično opovrgnula izvješća stranih i domaćih listova da se pripremanapad na iranska nuklearna postrojenja sa turskog teritorija.
ANKARA, 4. siječnja 2006. (Hina) - Službena Ankara je u srijedu energično opovrgnula izvješća stranih i domaćih listova da se priprema napad na iranska nuklearna postrojenja sa turskog teritorija.

"Takve špekulacije su potpuno proizvoljne i ne odgovaraju političkoj zbilji", izjavio je u srijedu glasnogovornik turskog ministarstva vanjskih poslova Namik Tan.

Informaciju o mogućnosti napada na Iran s turskog teritorija su objavili izraelski list Jerusalem Post, njemački Tagesspiegel i visokonakladni istanbulski list Sabah.

Kako u srijedu u svom elektronskom izdanju piše utjecajni istanbulski list Hurriyet, "glasine" o skorom američkom vojnom udaru na postrojenja iranskog nuklearnog programa došle su nakon nedavnih posjeta Ankari najviših dužnosnika CIA, FBI-ja i američkih oružanih snaga.

U posjet Turskoj uskoro će, kako se najavljuje, doputovati i američka državna tajnica Condoleezza Rice, a jedna od nezaobilaznih tema razgovora bit će upravo iranski nuklearni program.

Vlada turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana se također ozbiljno pribojava uključivanja Irana u nuklearnu utrku smatrajući to i prijetnjom vlastitoj sigurnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙