FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U nesreći na njemačkom klizalištu najmanje 11 mrtvih

BAD REICHENHALL, 3. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - U urušavanju krovnekonstrukcije na klizalištu u njemačkom gradiću Bad Reichenhallupoginulo je najmanje 11 osoba, a mnogo ih se još uvijek nalazi podruševinama, izvijestila je policija.
BAD REICHENHALL, 3. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - U urušavanju krovne konstrukcije na klizalištu u njemačkom gradiću Bad Reichenhallu poginulo je najmanje 11 osoba, a mnogo ih se još uvijek nalazi pod ruševinama, izvijestila je policija.

"Pet tijela je otkriveno. Jedna je osoba spašena, no kasnije je preminula u bolnici, a još pet mrtvih tijela zapaženo je na mjestu nesreće i još nisu izvučena", kazao je policijski glasnogovornik.

Nesreća na lokalnom klizalištu u bavarskim Alpama dogodila se kada se pod teretom snijega na klizače, među kojima je bilo i mnogo djece, srušio dio krovne konstrukcije.

Spasilačke ekipe, uz pomoć pasa tragača i teških dizalica, pokušavaju doprijeti do osoba koje se još uvijek nalaze pod ruševinama krova. Njihove napore otežava loše vrijeme, niske temperature i snijeg koji ne prestaje padati.

Vlasti tvrde da je u vrijeme nesreće, oko 16 sati, u sportskom kompleksu bilo pedesetak ljudi te strahuju da bi broj žrtava i dalje mogao rasti.

"U dvorani, nažalost, vlada mrtvačka tišina", kazao je policijski glasnogovornik Fritz Braun.

S mjesta nesreće spašeno je tridesetak ozlijeđenih, no još nije poznato koliko se točno osoba nalazilo na klizalištu te koliko ih se moglo spasiti bez tuđe pomoći.

Njemački mediji izvijestili su da su na sportskom objektu izgrađenom sedamdesetih godina već ranije otkriveni građevinski problemi.

Vlasti pak ističu da je količina snijega na krovu bila u granicama sigurnosnih mjera te da ništa nije upućivalo na opasnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙