FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poljska pod snijegom, promet otežan u Nizozemskoj

ZAGREB, 31. prosinca 2005. (Hina) - Jake snježne padaline zatrpale suu subotu južne i središnje dijelove Poljske te usporile promet naglavnim prometnicama i željezničkim prugama, javlja njemačka agencijaDPA.
ZAGREB, 31. prosinca 2005. (Hina) - Jake snježne padaline zatrpale su u subotu južne i središnje dijelove Poljske te usporile promet na glavnim prometnicama i željezničkim prugama, javlja njemačka agencija DPA.

Ceste koje povezuju veće gradove, uključujući Katowice, Krakow, Lodz i prijestolnicu Varšavu nalaze se pod snijegom što otežava promet. Pod snijegom je i cesta koja povezuje Varšavu i baltičku luku Gdanjsk.

Policija je upozorila vozače da odgode putovanja u subotu osim u slučaju iznimne potrebe jer zimska služba dosad nije uspjela ceste učiniti prohodnima i sigurnima.

Niske temperature očekuju se u subotu u cijeloj Poljskoj a jake snježne padaline u sjevernim dijelovima zemlje.

Željeznička mreža ostala je paralizirana u subotu i u Nizozemskoj gdje je snijeg uzrokovao i veća kašnjenja u amsterdamskoj zračnoj luci Schiphol Airport.

Služba za sigurnost na cestama priopćila je da je tijekom noći zabilježen dvostruko veći broj nesreća na cestama iako je promet bio vrlo slab.

Snijeg je u petak pogodio jugozapadne dijelove Nizozemske, a proširio se tijekom noći na sjeveroistok stvarajući led na cestama i željeznici.

U petak je veći dio Europe bio pogođen snijegom i niskim temperaturama, uključujući Italiju, Mađarsku, Austriju, Francusku i Njemačku.

U Švicarskoj su jake snježne padaline u petak navečer bitno omele promet u zračnim lukama Ženeve, Zuericha i Bale-Mulhousea, javlja AFP.

U Ženevi je otkazano 20 letova, a u Zuerichu su svi letovi kasnili.

U Italiji je hladnoća koja vlada posljednjih dana uz dosadašnje tri žrtve odnijela još dva života u Rimu i u Cremoni. U Milanu je zabilježena najhladnija temperatura u posljednjih 25 godina s temperaturom od - 11.

U Rimu se smrznuo jedan 40-godišnji Indijac beskućnik, a u Cremoni poljoprivrednik kojem je pozlilo, a hladnoća ga je paralizirala tijekom noći na - 12 C.

Oporba traži od gradonačelnika Rima da otvori beskućnicima društvene domove gdje se uglavnom održavaju kulturne manifestacije, a gradonačelnik Walter Veltroni je precizirao da je broj mjesta u prihvatnim centrima s 1.500 u 2001. godini narastao na 5.000 mjesta ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙