FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljen kalendar Papinih aktivnosti

RIM, 3. siječnja 2006. (Hina/AR) - Vatikan je objavio kalendaraktivnosti Benedikta XVI. od siječnja do travnja 2006. godine, međukojima je predviđena Papina misa zadušnica za papu Ivana Pavla II.
RIM, 3. siječnja 2006. (Hina/AR) - Vatikan je objavio kalendar aktivnosti Benedikta XVI. od siječnja do travnja 2006. godine, među kojima je predviđena Papina misa zadušnica za papu Ivana Pavla II.

Nadbiskup Piero Marini, glavni ceremonijar papinskih liturgijskih slavlja, objavio je da će Papa 6. siječnja predsjedati svetoj misi na blagdan Sveta tri kralja, zatim će 8. siječnja u Sikstinskoj kapeli obaviti tradicionalni obred krštenja.

Prvi dan ožujka poklapa se s početkom korizme, a Papa će predvoditi misu s blagoslovom pepela i pepeljanjem. Od 5. do 11. ožujka Benedikt XVI. i članovi rimske kurije obavljat će duhovne vježbe i toga tjedna prestaju javne Papine aktivnosti.

Na dan svetoga Josipa, 19. ožujka, Papa će održati misu za radnike, a 26. ožujka će posjetiti rimsku župu posvećenu Bogu milosrdnom Ocu.

Benedikt XVI. će 3. travnja na godišnjicu smrti Ivana Pavla II. u bazilici svetoga Petra predvoditi misu zadušnicu za blagopokojnoga papu Wojtylu. Veliki tjedan započinje 9. travnja i završava 16. travnja, upravo na dan kada će papa Ratzinger proslaviti svoj 79. rođendan, a tri dana kasnije obilježit će se prva obljetnica njegova izbora na Petrovu stolicu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙