FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran zabranio dnevni list

TEHERAN, 2. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Iranska je vlada uponedjeljak zabranila jedan dnevni list, te najavila zabranu tiskanjalista namijenjenog ženama, a riječ je o prvim mjerama koje su poduzeteprotiv slobode tiska otkako je na vlast u kolovozu 2005. došaotvrdolinijaški predsjednik Mahmud Ahmadinedžad.
TEHERAN, 2. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Iranska je vlada u ponedjeljak zabranila jedan dnevni list, te najavila zabranu tiskanja lista namijenjenog ženama, a riječ je o prvim mjerama koje su poduzete protiv slobode tiska otkako je na vlast u kolovozu 2005. došao tvrdolinijaški predsjednik Mahmud Ahmadinedžad.

"Odbor za nadgledanje tiskovina se složio oko privremenog ukinuća lista Azija i ženskog lista Nour-e Banovan, te je naredio da se njihovi slučajevi pošalju na sud", stoji u priopćenju ministarstva kulture.

Za ovakav postupak nije dano obrazloženje iako je novinar gospodarskog lista Azija rekao da je list u proteklih nekoliko mjeseci dobio opomenu zbog objavljivanja slika žena koje nisu bile dolično odjevene.

Magazin Nour-e Banovan trebao je biti namijenjen ženskoj populaciji, no niti jedan broj još nije objavljen.

Iranska je vlada zabranila više od sto publikacija od 2000. godine, iako se veći broj njih ponovno počeo objavljivati pod drugim imenom.

Reformistički novinar Isa Saharkhiz rekao je za Reuters da je rijetkost da vlada, a ne sudstvo, izravno zabranjuje list. "Odbor je rijetko u prošlosti zatvarao listove. Ova zabrana ukazuje na novi krug pritiska na tisak", rekao je Saharkhiz.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙