FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat najavio štrajk u Eurestu 5. siječnja

ZAGREB, 2. siječnja 2006. (Hina) - Republički sindikat radnika Hrvatskenajavio je danas da će u četvrtak, 5. siječnja, organizirati štrajk utvrtki Eurest Croatia, jer Uprava kontinuirano izbjegava započetikolektivne pregovore.
ZAGREB, 2. siječnja 2006. (Hina) - Republički sindikat radnika Hrvatske najavio je danas da će u četvrtak, 5. siječnja, organizirati štrajk u tvrtki Eurest Croatia, jer Uprava kontinuirano izbjegava započeti kolektivne pregovore.

Sindikat u priopćenju podsjeća da je već najavio štrajk za 25. studenoga, ali ga je odgodio uz uvjet da pregovori odmah počnu. No, pregovori još nisu započeli, a ne zna se kada će.

Ako štrajk u četvrtak ne urodi plodom, sindikat upozorava da će organizirati višednevni štrajk do ispunjenja zahtjeva, a to je vraćanje većine radničkih prava iz starog Kolektivnog ugovora (KU).

Eurest Croatia, koja je sastavni dio globalne kompanije Compass Group International, nastala je 2002. godine nakon izdvajanja neosnovnih djelatnosti (priprema hrane, čišćenje i održavanje prostorija) iz Hrvatskih telekomunikacija (HT).

Tada je HT prepustio Eurestu oko 700 radnika, uz uvjet da u iduće tri godine poštuje sva prava iz KU-a.

No, nakon što je rok važenja starog KU-a istekao u kolovozu, radnicima Euresta su plaće pale i do četrdeset posto, pa jedva čekaju novi KU, ističe se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙