FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Schroeder apelirao na iračke otmičare

BERLIN, 7. prosinca 2005. (Hina) - Bivši njemački kancelar GerherdSchroeder apelirao je u srijedu putem arapske TV postaje Al-Jazeere naotmičare njemačke državljanke Susanne Osthoff i njezinog iračkogvozača da oslobode svoje taoce.
BERLIN, 7. prosinca 2005. (Hina) - Bivši njemački kancelar Gerherd Schroeder apelirao je u srijedu putem arapske TV postaje Al-Jazeere na otmičare njemačke državljanke Susanne Osthoff i njezinog iračkog vozača da oslobode svoje taoce.

"Apeliram na vašu ljudskost i milost i da oslobodite osobu koja se zauzela za irački narod", izjavio je donedavni njemački kancelar u poruci koje je tijekom dana nekoliko puta bila prikazana na TV postaji Al-Jazeeri.

Schroeder se odlučio na obraćanje putem televizije nakon što je to od njega zatražila obitelj otete Njemice. Cjelokupna akcija je, kako je priopćio Schroederov ured, bila koordinirana sa sadašnjom vladom i kancelarkom Angelom Merkel.

"Mogu reći da cjelokupna vlada i ja osobno bezuvjetno podržavamo angažman bivšeg kancelara", izjavila je nova kancelarka Angela Merkel.

U realizaciji snimke je pomogla njemačka državna TV postaja ZDF. Glavni urednik ZDF-a Nikolaus Brender je izjavio da se obitelj otete Susanne Osthoff obratila Schroederu zbog "ugleda kojeg bivši kancelar uživa u arapskom svijetu".

Njemačka arheologinja Susanne Osthoff oteta je prije dva tjedna od dosad nepoznate islamističke organizacije i otad joj se gubi svaki trag. Njemačko ministarstvo vanjskih poslova dosad nije uspjelo stupiti u kontakt s otmičarima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙