FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Janša odgovarao na zastupnička pitanja o reformi

LJUBLJANA,14. prosinca 2005.(Hina) - Slovenski premijer Janez Janša usrijedu je u parlamentu izjavio da je njegova vlada odlučna provestireforme potrebne za jači gospodarski rast, dodajući da bi njihovokašnjenje dovelo do krize s kojom se zbog kašnjenja reformi suočavajuItalija i Njemačka.
LJUBLJANA,14. prosinca 2005.(Hina) - Slovenski premijer Janez Janša u srijedu je u parlamentu izjavio da je njegova vlada odlučna provesti reforme potrebne za jači gospodarski rast, dodajući da bi njihovo kašnjenje dovelo do krize s kojom se zbog kašnjenja reformi suočavaju Italija i Njemačka.

"Zbog oklijevanja s reformama Italija ima ekonomski rast manji od jedan posto, a Njemačka, koja je europska ekonomska velesila, sada mora donositi mnogo strože mjere nego prije 3-4 godine kad je reforme predlagao kancelar Schroeder", rekao je Janša u odgovoru na zastupničko pitanje socijaldemokrata Mirana Potrča. Potrč je pitao hoće li pristati na dijalog sa sindikatima i na zahtjev da se u reforme koje ljevica ocjenjuje preradikalnima ne ide bez šireg političkog i socijalnog konsenzusa.

Janše je istaknuo da nije istina da je popularnost njegove vlade pala i da reforme podržava sve manje ispitanika u istraživanjima koja se o tome provode.

"Reforme smatra potrebnima više od 75 posto ljudi, najavili smo ih prije lanjskih izbora i uključili u koalicijski ugovor sadašnje vlade", rekao je Janša.

Daljnja liberalizacija i otvaranje financijskog tržišta, uvođenje jedinstvene porezne stope od 20 posto, dio su reformskih mjera koje Janšina vlada namjerava uvesti početkom 2007. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙