FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oslobođena Njemica oteta u Iraku

BERLIN, 18. prosinca 2005. (Hina) - Njemačka državljanka SusanneOsthoff, oteta krajem prošlog mjeseca u sjevernom Iraku, oslobođenaje, priopćio je njemački ministar vanjskih poslova Frank WalterSteinmeier u nedjelju navečer.
BERLIN, 18. prosinca 2005. (Hina) - Njemačka državljanka Susanne Osthoff, oteta krajem prošlog mjeseca u sjevernom Iraku, oslobođena je, priopćio je njemački ministar vanjskih poslova Frank Walter Steinmeier u nedjelju navečer.

"Osthoff se nalazi na sigurnom mjestu", rekao je Steinmeier i ujedno najavio i skoro puštanje na slobodu iračkog vozača koji je bio otet zajedno sa svojom njemačkom poslodavkom.

"Osthoff je u dobrom fizičkom stanju", izjavio je Steinmeier. U ime njemačke vlade zahvalio je "svima koji su doprinjeli sretnom završetku otmičarske drame".

Steinmeier je odbio iznijeti detalje pod kojima je oslobođena Susanne Osthoff.

Prije toga je privatna televizijska postaja n-tv javila da su oteta njemačka državljanka i njezin vozač oslobođeni te da se nalaze u zgradi njemačkog veleposlanstva u Bagdadu.

"Mi sada palimo svijeće i molimo, a nakon toga se želimo vratiti svakodnevnici", izjavio je Robert Osthoff, brat otete arheologinje.

Susanne Osthoff je zajedno sa svojim iračkim vozačem oteta 25. studenog i odvedena u nepoznatom smjeru. Nedugo potom je jedna dotad nepoznata teroristička skupina zatražila prekid njemačkih odnosa sa Irakom. U prvoj reakciji na video poruku otmičara njemačka kancelarka Angela Merkel je odbacila pregovore s otmičarima.

Prije dva tjedna je arapska postaja Al Jazeera emitirala apele obitelji Osthoff da otmičare puste Susannu i njezina vozača. Istim putem otmičarima su se obratili i Angela Merkel i bivši kancelar Gerhard Schroeder.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙