FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Palestinci u Gazu prokrijumčarili protutenkovske rakete

JERUZALEM, 2. siječnja 2006. (Hina/AP) - Izraelski obavještajcivjeruju da su nakon povlačenja izraelske vojske iz pojasa GazePalestinci uspjeli onamo prokrijumčariti nekoliko protuzrakoplovnihprojektila i 305 protutenkovskih raketa, rekao je u ponedjeljak jedandužnosnik.
JERUZALEM, 2. siječnja 2006. (Hina/AP) - Izraelski obavještajci vjeruju da su nakon povlačenja izraelske vojske iz pojasa Gaze Palestinci uspjeli onamo prokrijumčariti nekoliko protuzrakoplovnih projektila i 305 protutenkovskih raketa, rekao je u ponedjeljak jedan dužnosnik.

Oružje je ušlo u pojas Gaze u kaotičnom razdoblju nakon izraelskoga povlačenja u rujnu, kad je granica s Egiptom bila širom otvorena, rekao je za izraelski radio Gideon Ezra iz obavještajne službe.

Izrael se mora pobrinuti da palestinski gerilci ne prenesu oružje na Zapadnu obalu gdje bi bili bliže izraelskim gradovima, rekao je Ezra.

"Moramo bolje nadzirati te ljude (Palestince) koji prelaze iz Gaze na Zapadnu obalu i provoditi potrebna pretraživanja", rekao je.

Izraelska obavještajna služba Shin Bet vjeruje da su Palestinci u Gazu unijeli i tisuće pušaka i nekoliko tona eksploziva, objavio je radio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙