FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Palestinske skupine dogovorile datum parlamentarnih izbora

GAZA, 27. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Trinaest palestinskih skupina,uključujući i Hamas, dogovorile su u utorak navečer da će separlamentarni izbori održati kao što je bilo predviđeno 25. siječnja,izjavio je glavni palestinski pregovarač Saeb Erakat.
GAZA, 27. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Trinaest palestinskih skupina, uključujući i Hamas, dogovorile su u utorak navečer da će se parlamentarni izbori održati kao što je bilo predviđeno 25. siječnja, izjavio je glavni palestinski pregovarač Saeb Erakat.

"Palestinske skupine jednoglasno su odlučile da se izbori održe kao što je i planirano 25. siječnja te se odvijaju na slobodan i demokratski način", kazao je Erakat novinarima nakon susreta predstavnika palestinskih frakcija s predsjednikom Mahmudom Abasom u Gazi.

"Palestinci iz pojasa Gaze, Zapadne obale i istočnog Jeruzalema moraju sudjelovati na izborima", istaknuo je Erakat.

Dodao je da je Abas zatražio od različitih palestinskih oružanih skupina da u interesu palestinskog naroda nastave poštivati primirje koje su proglasili u ožujku.

Predstavnici Hamasa, islamske organizacije odgovorne za većinu protuizraleskih napada, sudjelovali su također na susretu u Gazi i namjeravaju sa svojim listama izaći na izbore 25. siječnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙