FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael: Laburisti za unajmljivanje židovskih naselja od Palestinaca

JERUZALEM, 28. prosinca 2005. (Hina) - Prilično zaostajući u anketamasamo tri mjeseca prije izraelskih izbora, umjerena izraelskaLaburistička stranka predložila je da Izraelci unajme od Palestinacažidovska naselja na Zapadnoj obali, čime bi se dugoročno rješilabliskoistočna kriza, objavio je u srijedu izraelski dnevni listHaaretz.
JERUZALEM, 28. prosinca 2005. (Hina) - Prilično zaostajući u anketama samo tri mjeseca prije izraelskih izbora, umjerena izraelska Laburistička stranka predložila je da Izraelci unajme od Palestinaca židovska naselja na Zapadnoj obali, čime bi se dugoročno rješila bliskoistočna kriza, objavio je u srijedu izraelski dnevni list Haaretz.

Povodeći se primjerom Velike Britanije i Kine, kada je Velika Britanija Hong Kong unajmila na 99 godina i Kini ga vratila 1997. godine, Izrael bi unajmio najveća židovska naselja na Zapadnoj obali, te to Palestincima isplatio u novcu ili zemlji, navodi Haaretz.

Palestinci namjeravaju na Zapadnoj obali i u pojasu Gaze osnovati svoju državu i od Izraelaca traže uklanjanje svih židovskih naselja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙