FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 12. srpnja 2007. (Hina) - Donosimo izbor vijesti iz svijeta.
ZAGREB, 12. srpnja 2007. (Hina) - Donosimo izbor vijesti iz svijeta.

LONDON - Djevojkama mlađim od 16 godina ne bi smjelo biti dopušteno da izađu na modne piste tijekom Tjedna mode koji će se održati u rujnu u Londonu, preporučilo je povjerenstvo zaduženo za ocjenu zdravstvenog stanja manekenki. Povjerenstvo u kojem se nalaze manekenke, modni dizajneri i predstavnici modne industrije iznijelo je niz preporuka glede poremećaja prehrane koje pogađa mlade te je, primjerice, predložilo, uvođenje najmanjeg indeksa tjelesne mase od 18,5 (oko 56 kilograma na visinu od 1,75) za dopuštenje izlaska na modnu pistu. U svom su izvješću stručnjaci savjetovali Britanskom savjetu za modu, koje organizira modni tjedna u rujnu, da pokuša utvrditi primjere poremećaja prehrane poput anoreksije među djevojkama koje će htjeti sudjelovati na revijama. Barunica Denis Kingsmill, glasnogovornica povjerenstva, izrazila je "živu zabrinutost zbog činjenice da se djevojčice mlađe od 16 godina predstavljaju kao odrasle žene", te upozorila da "postoji visok rizik da ih se učini seksualnim objektima". Konačno izvješće povjerenstva bit će predstavljeno u rujnu prije Tjedna mode.

WASHINGTON - Palača na Beverly Hillsu, koja je nekada pripadala novinskom tajkunu Willamu Randolphu Hearstu, oglašena je na prodaju po cijeni od 165 milijuna dolara, što je čini najskupljom kućom u SAD-u, izvijestio je srijedu Los Angeles Times. Bivša Hearstova palača ima 29 spavaćih soba, tri bazena, teniske terene, vlastito kino i noćni klub. Odvjetnik i investitor Leonard Ross, koji je kuću kupio 1976. želi "promjenu životnog stila", rekao je njegov agent za nekretnine. Zdanje s tlocrtom u obliku slova H, Hearst je kupio 1947. za 120.000 dolara. Sagrađena 20-ih godina, kuća ružićaste fasade nalazi se na imanju površine 2.6 hektara, sjeverno od Sunset bulevara, a korištena je kod snimanja filma Kum. U čekanju na kupca koji je spreman izdvojiti devetoznamenkasti iznos, najskuplja oglašena kuća pridružit će se zdanju s 10 spavaćih soba u Montani za koje se traži 155 milijuna dolara, ranču Hala kod Aspena u Koloradu koji za 135 milijuna prodaje saudijski princa Bandar bin Sultan, bivši veleposlanik u SAD-u i dugim basnoslovno skupim rezidencijama čija prodaja zna potrajati godinama.

PARIZ - Ovako glasi službena verzija priče: Svjetski poznati rocker Jim Morrison, frontman grupe The Doors, jedne je večeri otišao u pariško kino, zatim se vratio u hotel gdje je slušao glazbu, potom mu je pozlilo te je umro od srčanog udara u dobi od 27 godina. No, iako je od tada prošlo 36 godina, i dalje se mnogi pitaju je li to prava istina o njegovoj smrti, a bivši menadžer pariškog noćnog kluba nedavno je objelodanio sasvim drukčiju priču. U svojoj nedavno objavljenoj knjizi, Sam Bernett tvrdi da je Morrison umro u toaletu njegova kluba nakon što se predozirao. Bernett, koji je knjigu izdanu na francuskom nazvao "Kraj: Jim Morrison", piše kako su potom dvojica dilera droge iznijela Morrisonovo mrtvo tijelo iz kluba te ga nakon toga prebacili u hotelsku sobu. Dužnosnik pariškog Glavnog tužiteljstva smatra potpuno nevjerojatnim da će se pitanje okolnosti u kojima je Morrison umro ponovno 'otvarati' te da bi se u tom slučaju bilo koga sudski gonilo, s obzirom na zakon o zastari slučaja.

LONDON - Omar bin Laden, četvrti sin čelnika al-Qaede, oženio se Britankom koju je prošle jeseni upoznao u Egiptu, objavili su u srijedu britanski mediji i kolege nevjeste. Jane Felix-Browne (51) iz Moulton-Cheshirea na sjeverozapadu Engleske, bila je u Egiptu na liječenju multiple skleroze, objavili su listovi Times i Sun. Ona je novinarima rekla da je 27-godišnjega Bin Ladena upoznala dok je kraj piramida jahao konja. Par se vjenčao prema muslimanskim običajima i Egiptu i Saudijskoj Arabiji, rekla je Felix-Browne. Ona se nada da će za novoga muža uspjeti dobiti vizu za Britaniju, iako priznaje da će to biti teško. "Mojem je mužu prezime Bin Laden, pa mu je teško ikamo putovati", kaže. Njoj je to šesti brak, a iz prethodnih brakova ima troje djece. Omaru je ona druga supruga.

LONDON - Učitelj Dave Barclay prevalio je put od nekoliko tisuća kilometara preko Atlantika do Walesa kako bi bio na prijateljevu vjenčanju, no na njega je stigao godinu dana prerano. Barclay (34) za vjenčanje je saznao početkom godine i pretpostavio da će se ono održati kasnije tijekom godine. No, tek kada je iz Toronta stigao u Cardiff i nazvao mladoženju saznao je da je vjenčanje zakazano u 2008. godini. Ženik Dave Best poslao je Barclayu e-mail početkom godine. "U njemu je napisao da je vjenčanje 6. srpnja, pa sam pretpostavio da se radi o ovoj godini, jer ako vam netko kaže samo 6. srpnja prvo što ćete pomisliti je ove, tekuće godine", rekao je radiju BBC Barclay koji je na preuranjeni let potrošio 500 funti.

PEKING - Oko dvije milijarde štakora zadaje glavobolje kineskim seljacima, nakon što su pobjegli s poplavljenih otočića velikog slatkovodnog jezera Dongting, objavili su u srijedu državni mediji. Glodavci su se raštrkali po oranicama u 22 okruga koji okružuju to jezero u provinciji Hunan, prenosi agencija Xinhua. U tamošnje gradove poslani su stručnjaci kako bi pomogli u spriječavanju širenja bolesti koje prenose štakori. Lokalni stanovnici grada Yiyangu poubijali su dosad gotovo 2,5 milijuna štakora koji ukupno teže oko 90 tona. Štakori su se provukli kroz nasipe na jezeru i krenuli prema oranicama, uzrokujući golemu štetu na usjevima, a lokalne vlasti odgovorile su podizanjem zidova i brana kako bi spriječili njihovo napredovanje prema seoskim gospodarstvima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙