FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 13. lipnja 2007. (Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 13. lipnja 2007. (Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.

NEW YORK - Jedan od najprodavanijih američkih autora trilera Stephen King sadržaj svoje iduće priče ne namjerava objaviti u tvrdoukoričenom izdanju, već će se priča pojaviti u srpanjskom izdanju američkog časopisa Esquire. Priča koju čini 21.000 riječi, pod nazivom "The Gingerbread Girl", bit će tiskana na 23 stranice poznatog časopisa, rekao je urednik časopisa David Granger. Esquire, časopis namijenjen muškoj populaciji, utemeljen 1933., ima dugu literarnu tradiciju. U njemu su premijerno objavljeni dijelovi iz "Doručka kod Tiffanyja" Trumana Capotea i Norman Mailerova "Američkog sna". Stephen King je i ranije imao običaj objavljivati svoje priče na neobičan način. Primjerice, njegov roman "The Plant" objavljivan je kao niz priča na njegovim internetskim stranicama.

BARCELONA - Američki redatelj Woody Allen doputovao je u Barcelonu gdje će se pripremati za snimanje svog idućeg filma u kojemu će glumiti Scarlett Johansson i Penelope Cruz. U društvu supruge Soon Yi i dviju kćeri, njujorški redatelj nije bio raspoložen da odgovara na novinarska pitanja, ne želeći razotkriti veo tajne kojim je obavijen njegov najnoviji film. Ništa se nije moglo doznati ni o scenariju ni o naslovu filma Woodyja Allena, samo to da će se snimati u Barceloni i u Oviedu u ljeto 2007. Uloge bi u filmu trebale dobiti američka glumica Scarlett Johansson i britanska Rebecca Hall te Španjolci Penelope Cruz i Javier Bardem. Javier Bardem i Penelope Cruz opet će glumiti zajedno nakon komedije "Šunka, šunka" Španjolca Bigasa Lune kojom su postigli velik uspjeh 1992.

LOS ANGELES - Američki glumac Bill Murray igrat će korumpiranog gradonačelnika izoliranog grada, koji generacijama osvjetljuju samo ulične svjetiljke, u akcijskom filmu "City of Ember", objavio je časopis Hollywood Reporter. S obzirom na činjenicu da gradu postupno nestaje izvor energije kojom se opskrbljuje stanovništvo, prijeti mu potpuni mrak te dvojica tinejdžera odlučuju otkriti stoljećima staru tajnu grada, u nastojanju da pomognu stanovništvu prije nego što svjetla u potpunosti iščeznu. Film će režirati Gil Kenan, poznat po uspješnoj režiji filma "Kuća Monstrum", prema scenariju Caroline Thompson inspiriranom istoimenim romanom spisateljice Jeanne DuPrau. Snimanje filma počet će ovog ljeta u Belfastu u hangaru koji je poslužio i za snimanje nekih scena iz filma Titanik.

SYDNEY - Vodoinstalateri, stolari i soboslikari australskim su ženama privlačniji od, primjerice, odvjetnika, računovođa i psihijatara, pokazalo je australsko istraživanje o poželjnim zanimanjima potencijalnih bračnih partnera. "Među našim ljudima postoji idealizirana slika o obrtnicima", smatra Campbell Sallabank, direktor internetske agencije za "spajanje parova". "Fizički rad, preplanuli ten, manje stresan posao, prilično dobra zarada, ženama su vrlo seksi". Prema istraživanju koje je provela Sallabankova agencija, 950 ispitanika smatra da obrtnici imaju više izgleda za ugovaranje sastanka nego intelektualci. Pretpostavlja se kako su Australci narod koji je sve manje opterećen titulama i statusom u odnosu na druge zapadne zemlje, a sve više polažu na kvalitetu življenja. Činjenica je da su školovaniji ljudi u Australiji puno bolje plaćeni, no previše vremena provode u uredima i izloženi su neprestanom stresu. S obzirom da je u toj zemlji nezaposlenost pala ispod pet posto, osobe koje se bave nekim zanatom također su dobro plaćene, no ne moraju raditi prekovremeno niti rade stresan posao, smatra Sallabank.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙