FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 1. srpnja 2007. (Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 1. srpnja 2007. (Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.

TAIPEI - Jedna Tajvanka pokušala je zastrašiti kolegu s posla tako što mu je kao rođendanski dar poslala upakirani pseći izmet. Ma Wan Ching je za 28. rođendan primio "dar" koji se sastojao od kutije za čavle u kojoj je bila plastična vrećica s psećom kakicom i porukom "To je moj poklon za tvoj 28. rođendan. Od sada ću te pozdravljati na takav način. Čuvaj se!". Ma se prestrašio i prijavio "rođendanski dar" policiji koja je uz pomoć nadzorne kamere otkrila da je paket poslala zamaskirana Liu Chia Pei, godinu dana mlađa Maova kolegica s posla. Razlog je bio svađa oko klima-uređaja, kojeg je Liu stalno uključivala, a Ma isključivao. Osvetoljubivoj Liu sada prijeti kazna od šest mjeseci zatvora ili novčana kazna od 30 američkih dolara.

WISCONSIN - Skulptura četvorice američkih predsjednika, identična onoj na planini Mount Rushmore, isklesana je na golemom bloku sira, a na kraju bi trebala biti pretvorena u krekere. Troy Landwehr iz mjesta Little Chute u Wisconsinu isklesao je repliku spomenika Georgeu Washingtonu, Thomasu Jeffersonu, Theodoreu Rooseveltu i Abrahamu Lincolnu u 318 kilograma teškom bloku sira za račun mjesnog proizvođača krekera Cheez-It. On će se idućih dana sa svojom skulpturom pojaviti u New Yorku kako bi nastupio na televiziji i promociji na Times Squareu, nakon čega će se vratiti kući, a sir nastaviti promotivnu turneju sve dok, negdje u Oklahomi, ne bude isječen na kockice i završi u krekerima. Landwehr kaže kako ga takva sudbina njegova djela ne pogađa, jer će ljudi barem uživati u dobrom siru iz Wisconsina.

MOSKVA - Ruski put iz komunizma u kapitalizam okrunjen je u nedjelju otvaranjem dosad najluksuznijeg hotela u Moskvi, u kojem će najjeftinije noćenje stajati 1.000 dolara, na mjestu gdje je nekad stajalo sovjetsko svratište poznato po neljubaznoj posluzi i prisluškivanim telefonima. Ritz-Carlton hotel pored Crvenog trga postavlja nove standarde u luksuzu i dekadenciji u gradu u kojem je ekonomski bum zasnovan na nafti doveo do eksplozije bogatstva i žudnje za potrošnjom. Predsjednički apartman u hotelu, u kojem je blagovaona "opremljena" neprobojnim staklom i prozorima, dnevno stoji nešto iznad 16.000 dolara. To ne uključuje doručak, no osoblje gostima preporučuje "Carski doručak" od 700 dolara po osobi, koji uključuje pjenušac Cristal, Beluga kavijar i omlet s tartufima. Hotelska vinska lista sadrži Chateau Petrus iz 1961., po cijeni od 68.000 dolara za bocu, i Macallan Single Malt škotski viski iz 1969., čija čašica dođe 400 dolara. Hotel očekuje da će na početku oko 80 posto gostiju biti stranci, no s vremenom bi trebao rasti broj Rusa, pogotovo jer u današnjoj Rusiji ima na stotine milijunaša koji si bez problema mogu priuštiti odsjedanje u Ritz-Carltonu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙