FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 9. srpnja 2007. (Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 9. srpnja 2007. (Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.

VISOKE TATRE - Unatoč godišnjem dobu, temperature u najvišim dijelovima slovačkih Visokih Tatra pale su početkom vikenda ispod ništice, a na vrhove od 2.200 metara nadmorske visine palo je oko deset centimetara svježeg snijega, izvijestila je Slovačka novinska agencija Tasr. Spasilačka služba uputila je upozorenja svima koji namjeravaju posjetiti najviše slovačko planinsko područje da budu na oprezu, posebno kada voze preko prijevoja i kroz područja prekrivena snijegom koji u ovo doba godine nije uobičajen. Alpinistima je također upućeno posebno upozorenje. Turistička staza Strbske Pleso-Tri Strudnicky iz sigurnosnih razloga do daljnjega će biti zatvorena.

LONDON - Australski ogranak jedne od najpoznatijih svjetskih tvrtki za proizvodnju kondoma "Durex" traži 200 dobrovoljaca, muškaraca i žena, za testiranje svojih novih proizvoda, izvijestili su britanski mediji. U priopćenju "Durexa Australia" stoji kako će se od izabranih kandidata tražiti niz povratnih informacija o dobrim i potencijalno lošim stranama novih proizvoda. Sudjelovanje u "istraživanju" kandidatima neće biti honorirano, no za nagradu će dobiti besplatan paket Durexovih proizvoda te će njihova imena automatski biti na popisu nagradne igre u kojoj će, ako budu izvučeni, imati priliku osvojiti 1.000 australskih dolara. Slično istraživanje provest će se i u Velikoj Britaniji. Direktor marketinga Durexa Velika Britanija Sam White kazao je kako će pri izboru kandidata više izgleda imati oni čije molbe budu duhovite. Kandidati u molbama moraju navesti razloge zbog kojih se smatraju prikladnima za sudjelovanje u "istraživanju", a od odabranih će se tražiti iskreni odgovori na postavljena pitanja o kvaliteti proizvoda.

WASHINGTON - Američki medicinski časopis "Archives of Internal Medicine" nedavno je objavio istraživanje koje je pokazalo kako američki liječnici previše pričaju sa svojim pacijentima o nevažnim stvarima. Naime, istraživanje je pokazalo da liječnici u 34 posto slučajeva s novim pacijentima razgovaraju o koječemu i da se time gubi dragocjeno vrijeme. Pokazalo se da liječnici s pacijentima razgovaraju o svojim zdravstvenim problemima, zatim o svojim obiteljima, političkim uvjerenjima i slično, te da pacijenti od takvih razgovora nemaju nikakvu korist. Iako je komunikacija između liječnika i pacijenata dobra za stvaranje povjerenja, autori istraživanja zaključili su da ovakvi razgovori mogu više štetiti, negoli koristiti.

AMSTERDAM - Nizozemskom bračnom paru iz Alkmaara dugo je trebalo da dođe k sebi nakon što je nedavno bio u središtu jednog bizarnog incidenta. Dok su u svom automobilu čekali da se upali zeleno na semaforu začuli su buku. Pogledali su oko sebe, ali sve je bilo u redu. Bračni par je nastavio vožnju, ali ubrzo ih je zaustavila policija, upozorivši ih da se na krovu njihovog automobila nalazi čovjek na biciklu. Bračni par se izvukao bez kazne, a 26-godišnji biciklist koji je bio u pijanom stanju zaradio je novčanu kaznu. Policija ga je kaznila jer je bio pijan na javnom mjestu, te zbog toga što nije imao osobne dokumente uz sebe.

ATLANTA - Za dvojicu tinejdžera koji su opljačkali muškarca ispred pizzerije u američkom gradiću Marietta u Georgiji pokazalo se kobnim što su s mjesta događaja pokušali pobjeći u automobilu koji ima ručni mjenjač. Malodobni pljačkaši su muškarcu zaprijetili pištoljem, te su mu otuđili novčanik i ključeve od automobila (Honda Accord). No, nisu imali sreće, automobil je imao ručni mjenjač. Mlađahni pljačkaši nikako nisu mogli pokrenuti automobil, što i ne čudi jer većina Amerikanaca zna jedino voziti automobile s automatskim mjenjačem. Jedino što su uspjeli upaliti bio je auto-radio. I dok su se oni mučili kako pokrenuti automobil, na mjesto događaja došla je policija uhitila ih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙