FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 8. srpnja 2007. (Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 8. srpnja 2007. (Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.

LISABON - Veliki kineski zid, rimski amfiteatar Koloseum, palača Taj Mahal u Indiji, sveti grad Inka Machu Picchu u Peruu, golemi kip Krista Iskupitelja u Brazilu, napušteni antički grad Petra u Jordanu i piramida drevnih Maja Chichen Itza u Meksiku izabrani su za novih sedam svjetskih čuda. Oko sto milijuna ljudi diljem svijeta ta je arhitektonska postignuća izabralo za novih sedam svjetskih čuda glasujući putem interneta i SMS poruka, objavio je organizator kampanje "Novih sedam svjetskih čuda" u subotu navečer u Lisabonu. Među ostalim nominiranim znamenitostima bili su Eiffelov toranj, Kip slobode, Akropola, Kremlj, Opera u Sydneyu, Angkor, skulpture na Uskršnjem otoku, Aja Sofija, hram Kijomizu, dvorac Neuschwanstein, Stonehenge, Timbuktu. Pobjednici te najveće online ankete ikada pokrenute objavljeni su na spektakularnoj priredbi na stadionu Benfica u Portugalu. Od sedam svjetskih čuda antičkog svijeta, koje je prije više od dvije tisuće godina izabrao graditelj Filon, danas stoje samo još piramide u Gizi, zbog čega je pokrenuta inicijativa da se preko interneta izabere novih sedam čuda.

LOS ANGELES - Trogodišnja mačka preživjela je 18 dana dugu plovidbu Pacifikom u brodskom kontejneru bez hrane i vode, objavio je dnevnik "San Bernadino Sun" u Los Angelesu. Životinja po imenu "Spice" nestala je na Havajima, kad je njezina vlasnica zapakirala namještaj i ostatak kućanstva u brodski kontejner zbog selidbe. Kad je kontejner zatvoren i otpremljen na brod, 39-godišnjakinja je nakon uzaludne potrage za svojom mačkom naposljetku s mužem sjela u zrakoplov bez svoje ljubimice. Kontejner u koji se zavukla mačka Spice je 15. lipnja utovaren na Havajima na brod koji je plovio u San Bernadino. Mačka je punih 18 dana plovila Pacifikom u kontejneru u kojem nije bilo ni hrane ni vode. Kad je obitelj otvorila kontejner u svom novom domu pronašla je i izgladnjelu, ali živu Spice. Veterinar je utvrdio da su se mački smanjili bubrezi, ali je životinja inače u dobrom stanju i posve će se oporaviti.

MIAMI - Američka 11-godišnjakinja optužena je za vožnju u pijanom stanju nakon što je policiju primorala na potjeru pri brzinama i do 160 kilometara na sat, okončanu tek kad je ona prevrnula automobil u obalnom gradiću u Alabami Orange Beachu. Video kamera u policijskom vozilu uspjela je zabilježiti šokirano lice policajca kad se približio uništenom automobilu i vidio tko je vozio. Lokalni dnevnik Mobile Press-Register objavio je kako je policajac u ophodnom vozilu u utorak navečer vidio kako Chevrolet Monte Carlo vozi prebrzo i nekoliko puta mu "zablicao" kako bi se vozač zaustavio. No, umjesto toga, automobil je ubrzao čak do 160 kilometara na sat da bi u jednom trenutku, zaobilazeći vozilo ispred sebe, sletio s ceste i prevrnuo se. Mlada vozačica, koja živi u obližnjem Perdido Keyu na Floridi, prevezena je u bolnicu, gdje su joj obradili nekoliko ogrebotina i natučenih mjesta, poslije čega je puštena na skrb obitelji. Automobil je pripadao jednom rođaku, a policija još nastoji utvrditi kako se domogla alkohola. U automobilu nije bilo nikakvog pića, ali je razina alkohola u njezinoj krvi bila viša od dopuštene za odrasle osobe, rekla je policija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙