FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 11. lipnja 2007. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:
ZAGREB, 11. lipnja 2007. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

LOS ANGELES - Bezbrižni pljačkaši iz "Oceanovih 13" ostvarili su ovog vikenda najveću zaradu na sjevernoameričkim kinoblagajnama, prema privremenim podacima koje je u nedjelju objavila tvrtka Exhibitor Relations. Najprivlačniji lopovi u povijesti filma zaradili su 37 milijuna dolara od petka do nedjelje. Clooney, Brad Pitt i Matt Damon tako su s prvog mjesta izgurali "Pirate s Kariba: na kraju svijeta" kapetana Jacka Sparrowa kojega glumi Johnny Depp, koji je zaradio 21,3 milijuna. Otkako se prije tri tjedna počeo prikazivati u kinodvoranama, treći dio "Pirata" prikupio je pozamašnu svotu od 253,6 milijuna dolara.

PARIZ - Sablja koju je u borbi kod talijanskoga Marenga u lipnju 1800. koristio tada budući francuski car Napoleon Bonaparte, prodana je u nedjelju na dražbi u Francuskoj za 4,8 milijuna eura, što je svjetski rekord kada je riječ o predmetu koji je pripadao Napoleonu, a ujedno i rekord kada je riječ o oružju, izvijestili su u nedjelju organizatori aukcije. Napoleon je sablju nosio u bitki kod Marenga kada je iznenadnim napadom otjerao austrijsku vojsku s talijanskog teritorija, zapečativši tako pobjedu za Francuze. Nakon bitke Napoleon je sablju darovao bratu Jeromeu kao vjenčani poklon te je donedavno bila u posjedu osmero njegovih potomaka. Gornji dio sablje dugačak je 97 centimetara i lagano je savijen, a dizajniran je po uzoru na arapske sablje, što se Napoleonu, navodno jako sviđalo, jer je bila vrlo učinkovita u odsijecanju glava neprijatelju.

ZAGREB/LONDON - Nekoliko tisuća rijetkih ploča i snimaka pjesama legendarnog Elvisa Presleyja, kupljenih više od 500.000 funti, što ih je jedna pjevačeva obožavateljica godinama postupno krala od svojeg poslodavca, bit će u nedjelju ponuđeni na dražbi, prenose britanski mediji. Blagajnica zaposlena u općinskom vijeću u North Kestevenu, u britanskom Lincolnshireu, devet je godina potkradala svoje poslodavce, kako bi mogla kupovati pjesme i snimke pjesama svojeg glazbenog idola. Ta je 46-godišnja blagajnica, koja je novac godinama uzimala od prihoda od naplate parkirališnih mjesta, u zatvoru od listopada 2005. kada je otkrivena njezina prijevara, a predmeti što ih je kupila općinskim novcem bit će ponuđeni na dražbi te se očekuje da će se za njih uspjeti prikupiti oko 150.000 funti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙