FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 25. lipnja 2007.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 25. lipnja 2007.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

VUKOVAR - Čestitajući Dan državnosti, predsjednik Vlade Ivo Sanader danas je u Vukovaru rekao kako Hrvatska očekuje da bi pozivnicu za pristupanje NATO-savezu mogla dobiti na sastanku na vrhu tog saveza u Bukureštu u travnju iduće godine. "Ne možemo još reći kako je sve sto posto gotovo i sigurno, ali Vlada će učiniti sve na ispunjenju svih potrebnih kriterija kako bi dala punu potporu strategiji razvoja obrambenih i oružanih snaga u skladu s najboljim NATO-standardima", istaknuo je premijer. Svečanom promocijom 11. naraštaja kadeta pilota te 9. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić" u vojarni 204. vukovarske brigade, u nazočnosti vojnih i civilnih dužnosnika s predsjednicima države, Sabora i Vlade Stjepanom Mesićem, Vladimirom Šeksom i Ivom Sanaderom na čelu, proslavljen je Dan državnosti i završetak izobrazbe na hrvatskim vojnim učilištima.

VUKOVAR - Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Stipe Mesić poručio je danas iz Vukovara, gdje je bio na proslavi Dana državnosti, kako se ne smije dopustiti da ostane neistražena bilo koja slutnja u moguću malverzaciju u privatizaciji u posljednjih 15 godina, a da krivici ne budu pozvani na odgovornost. Obraćajući se polaznicima hrvatskih vojnih učilišta, Mesić je rekao kako su se, "dok su se oni borili na bojišnici, drugi nezakonito bogatili u privatizaciji te drugim nečasnim radnjama ukidajući radna mjesta, a mnoge obitelji ostavljajući bez prihoda". "Država je nakon rata odlučila stradalnicima Domovinskog rata pomoći kroz kuponsku privatizaciju. Umjesto da im je pomogla, dopustila je da se raznim malverzacijama njihovih kupona i dionica dokopaju oni koji s ratom nisu imali nikakve veze", ustvrdio je predsjednik Mesić dodajući kako su time stradalnici Domovinskog rata i branitelji bili prevarani ".

VUKOVAR - Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks podsjetio je danas u Vukovaru na proslavi Dana državnosti da je 25. lipnja 1991. godine Hrvatski sabor donio ključne i bitne odluke kojima je "trasiran put hrvatske državnosti i slobode". Šeks je ujedno zahvalio svim hrvatskim braniteljima, ističući kako bez njihova hrabrog otpora ne bilo ništa od provedbe odluka Sabora. "Da je Republika Hrvatska 1991. godine bila članica Sjevernoatlantskog saveza, ne bi bilo golgote i kalvarije Vukovara niti Ovčare", ocijenio je Šeks, dodajući kako Hrvatska treba ući NATO-savez upravo zato da se ne bi ponovila kalvarija koju je prošla 1991. godine.

RIJEKA - Ekološka udruga "Eko Kvarner" u današnjem je priopćenju za javnost, ocjenjujući rezultate skupa o energetici, održanog u Zagrebu, izrazila "umjereno zadovoljstvo". Udruga bitnim ocjenjuje to što nije ponovno pokrenut projekt "Družba Adria", kao što se nagađalo u nekim medijima. "Eko Kvarner" zadovoljan je što je predsjednik Republike Stjepan Mesić istaknuo važnost zaštite okoliša i poštovanja najviših ekoloških standarda pri realizaciji budućih energetskih projekata. Udruga, kako se navodi, dodatno je iznenađena najavom ruskog predsjednika Vladimira Putina da će ruske tvrtke poštovati najviše ekološke standarde. "Eko Kvarner" tvrdi kako su takva stajališta bitna evolucija dosadašnjih razmišljanja u kojima je najvažnija bila "utrka za profitom".

PULA - Dvije su osobe teže, a šestero lakše ozlijeđeno u teškoj prometnoj nesreći koja se danas popodne dogodila na dionici "istarskog ipsilona" kod Limske drage nekoliko metara prije skretanja za Vrsar, izvijestila je večeras istarska policija. Nesreća se dogodila kada je osobni automobil "ford mondeo" francuskih registaracijskih oznaka koji se kretao iz pravca Poreča prema Puli iz zasad neutvrđenih razloga prešao na lijevu stranu kolnika i frontalno se sudario s osobnim vozilom "fiat stilo" slovenskih registracija koji je dolazio iz suprotnog smjera. Tom prigodom teške tjelesne ozljede zadobio je vozač i suvozačica u "ford mondeu" koji su prevezeni u pulsku Opću bolnicu dok je lakše ozljede zadobilo dvoje djece u tom vozilu te još četiri osobe u "fiat stilu".

ZAGREB - Na kupalištu Aquacity kod Varaždina popodne se utopio 11-godišnji dječak iz okolice Novog Marofa, izvijestila je varaždinska policija. Na mjestu nesreće i dalje traje policijski očevid, pa okolnosti prvog ovogodišnjeg utapljanja na varaždinskom području još nisu poznate. U policiji kažu da su o utapljanju dječaka obaviješteni telefonom iza 17 sati. Dolaskom na mjesto nesreće zatekli su ekipu hitne medicinske pomoći kako bezuspješno pokušava reanimirati nastradalog dječaka. Utvrđeno je da je riječ o 11-godišnjem dječaku koji je na bazen došao s roditeljima, tvrde u policiji, dodajući da će više infromacija objaviti nakon dovršetka očevida.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙