FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 1. lipnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 1. lipnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Saborski klubovi i zastupnici jutros su, kao i sinoć kada je otvorena rasprava, podržali predloženi Zakon o pružanju usluga u turizmu, uvjereni da će doprinijeti pobošljanju hrvatske turističke ponude i većoj kvaliteti turističkih usluga. Zdenko Antešić (SDP) kazao je da je predloženi zakon dobar primjer da se, uz uvažavanje primjedbi i prijedloga struke i zastupnika, može izraditi kvalitetan propis. Predložio je da se uz u zakonu pobrojanih turističkih usluga (seoski, zdravstveni, športsko-rekreacijski, pustolovni, ribolovni, itd.), u te usluge uvrste i kulturni, ronilački i enogastronomski turizam, te da se posebno naglasi važnost svake od turističkih usluga. "To je bitno za brandiranje turističke ponude kako bi izašli izvan poimanja hrvatskog turizma kao ponude samo sunca i mora", rekao je Antešić.

ZAGREB - Više od 1600 SDP-ovih delegata sutra će birati novog predsjednika SDP-a na izvanrednoj izbornoj konvenciji stranke koja će se održati na Zagrebačkom velesajmu. Nakon više od mjesec dana od smrti Ivice Račana, utemeljitelja i dugogodišnjeg predsjednika SDP-a koji je vodio stranku 17 godina, za čelno mjesto u stranci natječu se zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović, predsjednik Glavnog odbora Tonino Picula, član Izvršnog odbora Zoran Milanović i čelnik zagrebačkog SDP-a Milan Bandić. Njihove je kandidature prije dva tjedna potvrdio Glavni odbor SDP-a, središnje tijelo stranke.

ZAGREB - Predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt ocijenila je danas da slučaj službenog vozača ministra Božidara Kalmete, odnosno sumnja u njegovu umiješanost u nezakonitosti u cestogradnji te reketarenje, pokazuje spregu organiziranog kriminala i državne vlasti, budući da su, ističe, svi akteri slučaja iz HDZ-a. "Svi su na vlasti i u istoj stranci. To je školski primjer političke korupcije i organiziranog kriminala u vlasti", kazala je Škare Ožbolt na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru. "Kada su u afere uključeni ministri izvan kontrole i odgovornosti, kada vozač s plaćom manjom od pet tisuća kuna ima kuću milijunske vrijednosti, kada ju je gradila tvrtka Zdravka Livakovića, državnog tajnika u Kalmetinu ministarstvu koji je namještao natječaje, a svi su dobri prijatelji, svi su na vlasti i u istoj stranci, jasno je da je riječ o organiziranom kriminalu na vlasti", kazala je.

KARLOVAC - Bivši HNS-ov vijećnik u karlovačkoj Županijskoj skupštini Dubravko Belan (56) pravomoćno je osuđen na osam mjeseci zatvora zbog krađe motorne jedrilice iz lučice u mjestu Bajnice kod Dugog Rata prošlog ljeta, a na godinu dana osuđena su dvojica suoptuženika, crnogorski državljani Srđan Ivanišević (36) i Valentin Radulović (41), doznaje se na splitskom Županijskom sudu. Dvojica Crnogoraca su od lipnja prošle godine pritvorena u splitskom zatvoru, što im se uračunava u kaznu, pa će se uskoro naći na slobodi, dok Belanu, koji se branio sa slobode, tek predstoji odsluženje zatvorske kazne.

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jutros je na okretištu Borongaj pustio u promet prvih 10 autobusa na biodizel. Direktor podružnice ZET Ivan Tolić tom je prigodom rekao da će u konačnici ZET-ovi autobusi voziti isključivo na prirodni plin i biodizel, a do kraja godine u prometu će biti 50 autobusa na biodizel. Za 7 do 8 godina u ZET-ovu autobusnom voznom parku bit će pola autobusa na biodizel, a pola na prirodni plin, istaknuo je Tolić. Zagreb će tako biti prvi grad u Hrvatskoj koji će u tom obujmu koristiti alternativno gorivo, rekao je Tolić. Gradonačelnik Milan Bandić najavio je novih 10 autobusa na biodizel koji će u javni gradski prijevoz biti uključeni za 40-ak dana.

ZAGREB - Zamjenik predsjednice HSLS-a Zlatko Kramarić sudjelovat će u radu 12. "European Wachau Foruma", na poziv austrijske ministrice za europske i vanjske poslove Ursule Plassnik i guvernera pokrajine Donja Austrija Erwina Proella, priopćeno je danas iz HSLS-a. Forum što se od 1. do 3. lipnja održava u mjestu Gottweigu u Donjoj Austriji utemeljen je 1994. nakon uspješnog referenduma o pristupanju Austrije Europskoj uniji, a ovogodišnja mu je tema "Europa okrenuta građaninu - od čovjeka za čovjeka". Kramarić će sudjelovati u okviru radne grupe "Dunavska regija napredak kroz identitet", kažu u HSLS-u, dodajući da će Forum okupiti niz uglednih političara, poslovnih ljudi, znanstvenika te predstavnika medija iz cijele Europe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙