FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 25. lipnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 25. lipnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - U povodu Dana državnosti visoka državna izaslanstva i izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata danas su položila vijence i zapalila svijeće na zagrebačkom groblju Mirogoju. Predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks te predsjednik Vlade Ivo Sanader s izaslanstvima i udrugama proisteklim iz Domovinskog rata položili su vijence i zapalili svijeće kod spomenika "Glas hrvatske žrtve - Zid boli" i kod glavnog križa u Aleji poginulih branitelja. Na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na Mirogoju vijence su položili predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, premijer Ivo Sanader s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, te izaslanstvo predsjednika Republike. Predsjednik Mesić vijenac je položio i na grob narodnih heroja na Mirogoju.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je jutros u zagrebačkoj gornjogradskoj župnoj crkvi sv. Marka u prigodi Dana državnosti misu za Domovinu, kojoj su nazočili i predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader s potpredsjednicima i članovima Vlade. Zagrebački nadbiskup je u homiliji istaknuo da iako su moguće i zloporabe, pod pojmom "domovina" mislimo na iskustvo lijepog. "Domovina je blizak i prisan prostor; prostor povjerenja i skrovitosti, sigurnosti i ljepote. To je svijet naših emocija, odluka, druženja i čežnje; to su slavlja i uspjesi; naše brige i ljubav prema ljudima... Ma koliko nekima riječ domovina smetala; ma koliko ju željeli predstaviti kao relikt nekog prošlog romantičarskog doba, ona je za nas teološko mjesto. Za vjernika je domovina uvijek i odnos prema Bogu", rekao je Bozanić.

VUKOVAR - Misom zahvalnicom, koju je u vukovarskoj župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova predvodio vojni biskup Juraj Jezerinac, počela je središnja proslava Dana državnosti i završetka izobrazbe na hrvatskim vojnim učilištima. U propovijedi tijekom misnog slavlja na kojemu je, osim vjernika, bilo nazočno i više od šest stotina dočasnika i časnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, čiji se završetak školovanja već četvrtu godinu promovira u Vukovaru, biskup Jezerinac je upozorio na opasnosti od sekularizacije i sekularnog društva koje se, kako je rekao, u novije vrijeme često predstavlja kao najbolje društvo.

ZAGREB - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader u Osijeku će večeras u 21 sat otvoriti Osječko ljeto kulture, priopćio je Vladin ured za odnose s javnošću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙